Гелен Елліотт Бандіні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гелен Елліотт Бандіні
Народилася 1854
Індіанаполіс, США
Померла 1912
Країна  США
Діяльність журналістка, письменниця

Гелен Елліотт Бандіні (англ. Helen Elliott Bandini, нар. червень 1854 — 10 червня 1911, Індіанаполіс, США)[1] — американська письменниця, переважно каліфорнійської історії. Бандіні була активною у громадських справах, мистецтві та дописувала до газет і журналів. Вона є автором двох книг.

Бандіні померла 10 червня 1911 року в Пасадені, Каліфорнія, в будинку, який її чоловік побудував у 1903 році.

Біографія[ред. | ред. код]

Хелен Елліотт Бандіні народилася в Індіанаполісі та навчалась в державній школі. Вона приїхала до Каліфорнії в 1874 році слідом за своїм батьком, доктором Томасом Б. Елліотом, який був першим засновником і президентом колонії Індіана . Це ім'я проіснувало деякий час, поки вони не захотіли мати власну пошту. До цього часу пошту привозив із Лос-Анджелеса син одного мешканців, який ходив до школи. Пошта для колонії надходила до Лос-Анджелеса з позначкою «Колонія Індіана», але коли громада подала заявку на відкриття поштового відділення, Генеральний поштмейстер відхилив назву Колонія Індіана. Так почалися пошуки нової назви для міста, яка врешті-решт стала Пасаденою.[2].

У 1883 році вона вийшла заміж за Артура Бандіні (1853—1913), сина Хуана Бандіні та Рефухіо Аргуелло. У них було двоє дітей. Її чоловік був науковцем і автором кількох книг, серед яких «Навідад» — опис Різдва в старій Каліфорнії[1][3][4].

Бандіні займалася громадською діяльністю, мистецтвом і писала для газет і журналів. Вона є автором двох книг. Одна з них під назвою «Історія Каліфорнії» була вперше опублікована в 1908 році. Хоча книга була написана для молодших читачів, рецензенти рекомендували її читачам різного віку. Журнал Pacific Short Story Club Magazine так описав книгу: «У творі достатньо романтики ранньої Каліфорнії та фактів, щоб він читався як оповідання, проте дає чітке уявлення про заснування та розвиток штату». Інша її книга, вигадана історія, називається «Хоробрість чумаків: Історія індіанців Каліфорнії до 1492 року», також написана для підліткової аудиторії .

Бандіні померла 10 червня 1911 року в Пасадені, штат Каліфорнія, у будинку, який її чоловік побудував у 1903 році[1][4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Helen Elliot Bandini (1854 – 1912) - Find A Grave Memorial. Find a Grave. Процитовано 10 травня 2013.
  2. Reid, Hiram Alvin (1895). History of Pasadena: Comprising an Account of the Native Indian, the Early Spanish, the Mexican, the American, the Colony, and the Incorporated City, Occupancies of the Rancho San Pasqual, and Its Adjacent Mountains, Canyons, Waterfalls and Other Objects of ... Interest: Being a Complete and Comprehensive Histo-cyclopedia of All Matters Pertaining to this Region (англ.). Pasadena History Company.
  3. The Bandini Family. San Diego History Center | San Diego, CA | Our City, Our Story (англ.). Процитовано 25 листопада 2020.
  4. а б PCAD - Bandini, Arturo, House, Pasadena, CA. pcad.lib.washington.edu. Процитовано 25 листопада 2020.