Граф Нулін (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Граф Нулін
рос. Граф Нулин
Жанрфільм-балет
РежисерВолодимир Варковицький
ПродюсерДмитро Зайцев
СценаристБорис Асаф'єв
Володимир Варковицький
У головних
ролях
Олександр Радунський
Ольга Лепешинська
КомпозиторБорис Асаф'єв
ХудожникКостянтин Єфімов
Сергій Петерсон
КінокомпаніяЦТ СРСР
Тривалість35 хв.
КраїнаСРСР СРСР
Рік1959

«Граф Нулін» — радянський чорно-білий фільм-балет балетмейстера Володимира Варковицького; екранізація однойменної поеми Олександра Пушкіна (1825). Створений в 1959 році, є першим телевізійним фільмом-балетом в історії радянського телебачення.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Поки молодий пан відбуває на осіннє полювання, його дружина Наташа нудьгує в садибному будинку. Безрадісне спостереження за господарськими справами («три качки полоскалися в калюжі; йшла баба через брудний двір білизну повісити на паркан») перериває поява гостя, чия коляска перекинулася поблизу: «Граф Нулін з чужих країв, де змарнував він у вихорі моди свої прийдешні доходи, себе казати, як дивний звір, в Петрополь їде він тепер».

Вночі граф Нулін намагається спокусити молоду провінційну бариню, потайки пробравшись до неї в спальню, але, отримавши ляпаса, ретирується. Вранці Наташа веде себе як ні в чому не бувало, і граф Нулін знову тішить себе надіями. Поява чоловіка змушує його покинути садибу. В кінці поеми міститься натяк, що Наташа зовсім не так чиста, як може здатися читачеві: нічні походеньки невдалого графа найбільше бавлять її сусіда Лідіна, «поміщика двадцяти трьох років».

У ролях

[ред. | ред. код]

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]