Джеф Ґутт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джеф Ґутт
англ. Jeff Gutt
Основна інформація
Повне ім'я Джеффрі Адам Ґутт
англ. Jeffrey Adam Gutt
Дата народження 2 травня 1976(1976-05-02) (47 років)
Місце народження Марін-Сіті, Сент-Клер, Мічиган, США
Роки активності 1992 — тепер. час
Громадянство США
Професії співак
Інструменти вокал[d]
Жанри ню-метал
Колективи Stone Temple Pilots і Dry Celld

Джеффрі Адам Ґутт (англ. Jeffrey Adam Gutt), більш відомий як Джеф Ґутт (англ. Jeff Gutt, нар. 2 травня 1976) — американський музикант, вокаліст рок-гурту Stone Temple Pilots[1].

Життєпис[ред. | ред. код]

Джеф Ґутт починал музикальну кар'єру в рок-гурті Dry Cell. Лос-анджелеський колектив працював над першим альбомом на лейблі Warner Bros., але той так і не вийшов через внутрішні проблеми. Після цього Ґутт повернувся в район Детройту і працював на місцевій сцені, виконуючи кавер-версії в місцевих клубах та пабах[1].

У 2012 році Ґутт взяв участь в телевізійному шоу X-Factor. В тому сезоні він не потрапив до основного етапу, але роком пізніше повернувся. Другий виступ пройшов для Ґутта більш вдало, адже він дістався фіналу і посів друге місце[1].

У 2016 році спільний знайомий порекомендував Ґутту пройти прослухування на вакантну позицію співака рок-гурту Stone Temple Pilots, де шукали заміну вмерлому Скотту Вейланду. Попри велику конкуренцію, Ґутта затвердили на випробувальний період, а згодом він став постійним учасником гурту. В новому складі з Ґуттом Stone Temple Pilots випустили дві платівки Stone Temple Pilots (2018) та Perdida (2020)[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г Graham, Adam. Jeff Gutt lands plush gig as Stone Temple Pilots singer. The Detroit News (амер.). Архів оригіналу за 1 травня 2022. Процитовано 1 травня 2022.