Джонбенет Ремсі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джонбенет Ремсі
JonBenét Ramsey
Народилася 6 серпня 1990(1990-08-06)
Атланта, США США
Померла 25 грудня 1996(1996-12-25) (6 років)
Боулдер, Колорадо
·від задушення
Поховання Єпископальний Цвинтар Св. Джеймса, Джорджія
Країна  США
Національність американка
Діяльність учасниця конкурсу краси
Відома завдяки учасниця конкурсів краси
Знання мов англійська
Батько Джон Ремсі
Мати Петсі Ремсі
Родичі Брат: Бурк Ремсі
IMDb ID 2338600
Могила Джонбенет Ремзі

Джонбене́т Патри́сія Ре́мсі (англ. JonBenét Patricia Ramsey), (нар.6 серпня 1990 — †25 грудня 1996) — американська дівчинка, учасниця конкурсів краси для дітей, жертва резонансного вбивства. Незважаючи на зусилля поліції, затримання декількох підозрюваних, в тому числі й її батьків, та значний розголос у пресі, це вбивство залишається нерозкритим.

Обставини справи[ред. | ред. код]

25 грудня 1996 року о 5:52 ранку, батьки дівчинки Петсі і Джон Ремсі подзвонили у поліцію і повідомили, що із її власної кімнати зникла їх дочка Джонбенет. Незабаром, поліція знайшла записку з вимогою викупу за повернення дитини у 118 тисяч доларів, але через декілька годин у підвалі було знайдене тіло мертвої Джонбенет. Дівчинка померла від задушення та травми голови, на тілі були виявлені сліди сексуального насилля. Такий зухвалий злочин став справжньою сенсацією у США і широко висвітлювався у пресі та на телебаченні.

Через відсутність видимих слідів злому, підозра швидко впала на батьків дівчинки. До того ж, записка з вимогою викупу здавалася поліції занадто підозрілою: сума викупу у 118 тисяч точно збігалася з розміром преміальної виплати, яку Джон Ремсі отримав під Різдво від свого роботодавця, і папір, яким користувався вбивця теж був знайдений у будинку. Крім того, батьки швидко найняли адвоката і неохоче співпрацювали зі слідством. Все це посилювало підозри на причетність батьків до вбивства. Преса, та телебачення, які широко освічували кожний аспект справи, також піддавали критиці участь 6-річної дівчинки у конкурсах краси і звинувачували батьків у експлуатації дитини.[1]

Розслідування вбивства Джонбенет тривало більше двох років. У жовтні 1999 року, суд заслухав обставини справи і не зміг пред'явити звинувачення ні батькам, ні будь-кому іншому. Несподівано, у 2006 році поліція арештувала колишнього вчителя дівчинки Джона Марка Карра, який сам зізнався у вбивстві, проте аналіз ДНК не підтвердив його причетність до злочину і його звільнили. Справа вбивства Джонбенет стала однією з найбільш резонансних в історії США і залишається нерозкритою.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Exposure - The JonBenet Ramsey Story. The Crime Library. 12 травня 2011. Архів оригіналу за 23 листопада 2011. Процитовано 24 вересня 2012.