Джон-Девід Бартоу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джон-Девід Френсіс Бартоу
John-David Francis Bartoe
Джон-Девід Френсіс Бартоу
Дата народження 17 листопада 1944(1944-11-17) (79 років)
Місце народження Абінгтон Тауншип, Монтґомері, Пенсільванія, США
Alma mater: Джорджтаунський університет і Лігайський університетd
Спеціальність: астрофізік
Місії: STS-51-F

Джон-Девід Френсіс Бартоу (англ. John-David Francis Bartoe; нар. 17 листопада 1944, Абінгтон, штат Пенсильванія, США) — американський астрофізик. Він науковий керівник Міжнародної космічної станції (МКС) в Космічний центрі імені Ліндона Джонсона. Він здійснює нагляд за Керівник програми, що стосуються науково-дослідного потенціалу, науково-дослідних обладнання та плани наукових досліджень на МКС. У цивільним службовцям ВМС США, він летів на борту космічної місії шаттла STS-51-F як фахівець з корисного навантаження.

Біографія[ред. | ред. код]

З 1966 по 1988 рік Бартоу працював астрофізиком у Військово-морської дослідницької лабораторії в Вашингтоні, округ Колумбія, і опубліковано понад 60 наукових робіт в галузі фізики сонячних спостережень і приладів. Він отримав ступінь бакалавра наук з фізики в університеті Ліхай (1966) і ступінь магістра наук і доктора філософії з фізики в Джорджтаунському університеті (1974 і 1976 роках, відповідно).

Бартоу є членом Асоціації дослідників космосу, а також є головою Комітету з космічного станцій Міжнародна федерація астронавтики. Його нагороди включають НАСА Виключні Медаль досягнень, Військово-морського флоту Шановні цивільної нагороди Service, премії польоту Досягнення американської астронавтики суспільство, NASA Space Flight Medal, і NASA Skylab Achievement Award.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]


Джерело[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]