Джульєтта Марк'ю

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джульєтта Марк'ю
англ. Juliette Marquis
Ім'я при народженні Джульєтта Дуднік
Народилася 16 квітня 1980(19800416)
Київ
Громадянство США
Національність українка
Діяльність кінематограф, балет
Знання мов англійська
Роки активності 2001 — тепер. час
IMDb ID 1402839

Джульєтта Марк'ю (*16 квітня 1980 ) — американська модель, акторка, балерина українського походження.

Життєпис[ред. | ред. код]

Походила з україно-жидівської родини Дуднік. Народилася у 1980 році в Києві (Україна). У 1988 році разом з матір'ю перебралася до США, де мешкала в північних передмістях Чикаго. після шлюбу матері, змінила прізвище на Марк'ю. Вивчаючи загальноосвітні шкільні дисципліни, талановита і цілеспрямована дівчинка під наглядом мами, професійного музиканта, навчалася музики й балету, брала участь у конкурсах, виступала в художніх постановках.

У 1994 році стала моделлю, підписавши угоду з міжнародною агенцією «Еліт», після цього знімалася у рекламі відомих брендів Pepsi, Empress Casino, Christian Dior. Джульєтта ще вчилася в Stevenson High School, коли взяла участь у конкурс краси української громади Чикаго, в якому перемогла.

По закінченню школи агентство Elite запропонувало Джульєтті переїхати спочатку до Маямі, а потім до Парижа, де вона продовжила кар'єру моделі, співпрацюючи з такими відомими фірмами як Guess, Bebe та ін., постійно брала участь в шоу-показах відомих європейських будинків моди. У Парижі Джульєтта почала відвідувати театральну школу. Незабаром стала виступати у театрах Парижа, Амстердама, Гамбурга.

Пізніше вона переїхала до Нью-Йорка, де вона грала у п'єсах. У 2002 році вона переїхала до Лос-Анджелеса і незабаром отримала свою першу роль у кіно. Вона знімалася в картинах разом з уславленими акторами Джеймсом Вудсом, Мері Стюарт Мастерсоном, Марго Кіддером і Розаріо Доусоном.

У фільмі «This Girl's Life» Джульєтта зіграла головну роль і удостоїлася декількох нагород за акторську майстерність, зокрема призу «Краща актриса року» на фестивалі в Лас-Вегасі і призу «Краща актриса року» на Міланському міжнародному кінофестивалі. До 2007 року знялася у 7 кінострічках.

Разом з акторською робою вивчала роботу продюсування, шоу-бізнесу, отримавши бакалаврській ступінь Університету Вілланова в управлінні проектами. Після цього створила власну компанію «Marquis Enterprise». Вона брала участь в продюсуванні і постановці виступу популярного естрадного ансамблю U2 на Паризькому благодійному Гала-концерті. 2008 року з успіхом впоралася з роллю головного імпресаріо шоу за участю Cirque du Soleil на Чемпіонаті США з футболу. Вона була постановником і креативним директором художньої вистави з нагоди урочистого відкриття готелів-люкс «W» і «Mondrian» в Лос-Анджелесі і Феніксі (штат Аризона).

У 2010 році Джульєтта почала співпрацювати з відомою фірмою «Mor Visual Entertainment».

Фільмографія[ред. | ред. код]

  • «Життя цієї дівчини» (2003)
  • «Курчата з паличками» (2004)
  • «Лондон» (2005)
  • «В тіні» (2005)
  • «Повсталі» (2006)
  • «Фобік» (2006)
  • «Фантом Любов» (2007)

Телесеріали[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]