Другий погляд на планету Ксі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Другий погляд на планету Ксі
Drugie spojrzenie na planetę Ksi
Жанр соціальна фантастика
Автор Марцин Ковальчик, Януш Зайдель
Мова польська мова
Опубліковано 2014
Видавництво superNOWA
Видання 2014
Наступний твір «Уся правда про планету Ксі»

«Другий погляд на планету Ксі» (пол. Drugie spojrzenie na planetę Ksi) — останній, незавершений роман польського письменника Януша Зайделя, продовження твору «Уся правда про планету Ксі». У вересні 2014 року була випущена нова версія роману, завершена Марціном Ковальчиком.

Роман належить до соціально-політичної фантастики. Оповідання переважно торкається питання про тероризм у космосі, а також порушує типову для Зайделя тему утопічних і не лише політичних звичаїв.

Історія публікації[ред. | ред. код]

Фрагменти та нариси роману були опубліковані Зайделем у збірниках «Прощальні листи» та «Резиденція». З огляду на те, що життя автора було дуже коротким і він не встиг дописати роман, невелика його частина (три розділи), також була випущена разом з перевиданням попередньої частини під назвою «Вся правда про планету Ксі». Другий погляд на планету Ксі.

У 2011 році Ядвіга Зайдель та Джоанна Зайдель-Пржибил разом із видавництвом superNOWA оголосили конкурс на продовження роману, переможем якого став Марцін Ковальчик. Доопрацьовану кгигу презентували на Полконі в 2014 році[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

Досвідчений командир міжгалактичного плавання з псевдонімом Слот повертається на Землю після завершення розвідувальної місії на планеті Ксі (ця місія є предметом роману «Уся правда про планету Ксі»), до якої 4000 людей було відправлено багато років тому, щоб оселитися на планеті. Є багато вказівок на те, що існуюча ситуація на Ксі викликана організованою терористичною бандою. Командир повинен вжити заходів, щоб забезпечити власну безпеку та безпеку рятувальної експедиції на заселену планету.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Oficjalna strona Śląskiego Klubu Fantastyki – Aktualności. Śląski Klub Fantastyki. Архів оригіналу за 5 листопада 2018. Процитовано 6 серпня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]