Дружини героїв

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дружини героїв
англ. Military Wives
Жанрдраматичний фільм і кінокомедія[1]
РежисерPeter Cattaneod
У головних
ролях
Крістін Скотт Томас[1], Шерон Хорганd[1], Джейсон Флемінґd, Greg Wised і Emma Lowndesd
Тривалість112 хв.[1]
Моваанглійська
Країна Велика Британія
IMDbID 8951692
bleeckerstreetmedia.com/military-wives

Дружини героїв — британська комедійна драма 2019 року, знята режисером Петером Каттанео за сценарієм Розанні Флінн та Рейчел Таннард. Світова прем'єра відбулася на Міжнародному кінофестивалі в Торонто 6 вересня 2019 року. 6 березня 2020 року показаний компанією Lionsgate Films у Великій Британії.

Стислий зміст

[ред. | ред. код]

Ці жінки опинились в однакових умовах — не маючи при цьому нічого спільного. Вони дружини військових, які вирушили до Афганістану.

Аби не збожеволіти від тривоги Кейт та Ліза організовують самодіяльний хор — із дружин та подруг військовиків. У швидкому часі про це дізнаються місцеві ЗМІ; їхня ініціатива набуває популярності. Хор запросили співати на урочистостях — з нагоди Дня збройних сил Великої Британії, де має бути присутня сама королева.

В основі «Дружини героїв» лежать реальні події. Британський серіал «Хор» містить окрему серію — про дружин військовиків (вийшла на екрани в листопаді 2011 року). Розпочатий двома жінками рух набув популярності — станом на 2020 рік у Великій Британії діє 75 таких хорових колективів.

Знімались

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]

Джерела

[ред. | ред. код]