Ехо (телесеріал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ехо
англ. Echo
Тип телесеріал
Телеканал(и) Disney+ і Hulu
Дистриб'ютор(и) Disney Platform Distribution
Жанр екшен-серіалd, супергероїка і науково-фантастичний фільм
Компанія Marvel Studios і 20th Televisiond
На основі Ехо
У головних ролях Алакуа Кокс
Чарлі Кокс
Вінсент Д'Онофріо
Зан Маккларнонd (William Lopez)
Ґрем Ґрін[d] (Skully)
Devery Jacobsd (Bonnie)
Chaske Spencerd (Henry Black Crow Lopez)
Країна-виробник  США
Місце зйомок Атланта і Atlanta–Sandy Springs–Alpharetta metropolitan aread
Мова оригіналу англійська і Американська жестова мова
Перший показ 10 січня 2024[1]
Кількість сезонів 1
Кількість серій 5
Посилання

Ехо (англ. Echo) — американський супергеройський міні-серіал, створений Меріон Дейр для стрімінгового сервісу Disney + і заснований на однойменному персонажі Marvel Comics. Виробництвом займається Marvel Studios. Події серіалу розгортаються в медіафраншизі «Кінематографічний всесвіт Marvel» (КВМ), він безпосередньо пов'язаний з фільмами франшизи і є спін-офом серіалу «Соколине око» (2021). За сюжетом Майя Лопес повертається до рідного міста, де вона має примиритися зі своїм минулим, відновити зв'язок з індіанським корінням, і прийняти свою сім'ю та місцеву громаду. Головним сценаристом серіалу виступає Меріон Дейр, а головою режисерської групи — Сідні Фрілендруен.

Алаква Кокс повторила роль Майї Лопес / Відлуння із серіалу «Соколине око»; серед інших акторів Ческей Спенсер, Танту Кардинал, Девері Джейкобс, Коді Лайтнінгруен, Грем Грін, Зан Маккларнон, Вінсент Д'Онофріо та Чарлі Кокс. Розробка серіалу розпочалася у березні 2021 року, коли Ітан та Емілі Коен були призначені сценаристами та виконавчими продюсерами проекту. Про серіал було офіційно оголошено у листопаді 2021 року, тоді ж з'ясувалося, що Меріон Дейр стала головним сценаристом проекту. До березня 2022 року режисером серіалу було призначено Сідні Фріленд. Зйомки почалися наприкінці квітня і тривали до вересня 2022 року в Атланті, Пічтріруен, Сошіал-Серклеруен та Грантвіллєруен. У травні 2022 року до проекту приєдналися нові члени акторського складу та другий режисер Катріона МакКензіруен.

Прем'єра «Ехо» відбулася 9 січня 2024 року на стрімінговому сервісі Disney+. Серіал став частиною П'ятої фази КВМ.

Синопсис[ред. | ред. код]

Після подій серіалу «Соколине око» (2021) Майя Лопес повертається до рідного міста, де вона має примиритися зі своїм минулим, відновити зв'язок з індіанським корінням, і прийняти свою сім'ю та місцеву громаду

Примітки[ред. | ред. код]