Збройні сили Тринідаду і Тобаго

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Збройні сили Тринідаду і Тобаго
Засновані 1962
Людські ресурси
Вік 18
Активні службовці 4,65 тис. (2022)
Резерв 600
Витрати
Відсоток у ВВП 0.3%

Збройні сили Тринідаду і Тобаго у Вікісховищі

Збройні сили Тринідад і Тобаго(англ. Trinidad and Tobago Defence Force) — сукупність військ Республіки Тринідад і Тобаго, призначена для захисту свободи, незалежності та територіальної цілісності держави[1].

Історія[ред. | ред. код]

Тринідад був колонією Британської імперії, в колоніальний час тут був англійський гарнізон.

Після початку Другої світової війни зв'язок острова з метрополією виявився ускладненим, а 2 вересня 1940 року між США та Великобританією було підписано договір, відповідно до якого уряд США отримував право безкоштовно орендувати на 99 років низку ділянок на території британських колоній у західній півкулі (у тому числа, західне узбережжя Тринідада) і будувати там свої військові бази

Створення регулярних збройних сил почалося після оголошення незалежності 31 серпня 1962 на основі вже наявної інфраструктури. У 1963 року було створено резерв збройних сил (Volunteer Defence Force), який згодом отримав нове найменування (Defence Force Reserves).

Авіаційний підрозділ було вперше створено в лютому 1966 року у складі берегової охорони, у 1977 році воно було виділено в окремий рід військ, у 2005 році отримало нову назву Повітряна гвардія (англ. Trinidad and Tobago Air Guard).

Станом на початок 2011 року загальна чисельність збройних сил становила 4,06 тис. осіб.

Сучасний стан[ред. | ред. код]

Станом на початок 2022 року загальна чисельність збройних сил становила 4,65 тис. осіб.

  • Сухопутні війська: 3 тис. осіб (два піхотні батальйони, інженерний батальйон, батальйон підтримки та підрозділ спецназу), шість 81-мм мінометів і кілька Carl Gustaf
  • Авіаційний підрозділ: 50 осіб, два транспортні літаки Fairchild C-26 Metroliner, один багатоцільовий вертоліт AW-139 і один транспортний вертоліт S-76.
  • Берегова охорона: 1600 осіб, один патрульний корабель «Нельсон-2» та 12 патрульних катерів, а також два транспортні літаки Fairchild C-26 Metroliner, два багатоцільові вертольоти AW-139 та один транспортний вертоліт S-76.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Trinidad and Tobago Defence Force (TTDF) – Ministry of National Security (амер.). Процитовано 15 грудня 2023.