Кишенко Іван Васильович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Іван Кишенко
Іван Васильович Кишенко
 Сержант
Загальна інформація
Народження
Рівненська область
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Псевдо «Фродо»
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС  Прикордонна служба
Війни / битви
Нагороди та відзнаки
Герой України

Іван Васильович Кишенко — солдат Державна прикордонна служба України, учасник російсько-української війни, який відзначився у ході російського вторгнення в Україну. Герой України (2023).

Життєпис[ред. | ред. код]

Під час російського вторгення в Україну служив у складі Державної прикордонної служби у складі 15 мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон»[1].

22 липня 2023 року зайняв вогневу позицію та вступив у бій із супротивником, котрий мав чисельну перевагу. У результаті бою забезпечив утримання ввіреного рубежа, надавав невідкладну медичну допомогу пораненим побратимам, вздійснював евакуацію загиблих та поранених. Сам Іван Кишенко зазнав поранення та попри це захищав позицію протягом шести годин. Наступного дня зміг вийти у район зосередження сил ЗСУ.[2]

Нагороди та відзнаки[ред. | ред. код]

  • Звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (2023) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові[3]. Нагороду Іван Кишенко отримав з рук президента України Володимира Зеленського 24 серпня 2023 у м. Києві під час урочистостей з нагоди Дня незалежності України.[2]
  • Почесний громадянин Сарненської міської територіальної громади (2023)[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Івану Кишенку та Олександру Лабунському – присвоєно звання «Почесний громадянин Сарненської міської територіальної громади». sarny-rada.gov.ua. 11 жовтня 2023. Процитовано 4 листопада 2023.
  2. а б З нагоди Дня Незалежності України Володимир Зеленський вручив державні нагороди, відзнаки та бойові прапори військовим частинам. president.gov.ua. 24 серпня 2023. Процитовано 24 серпня 2023.
  3. Указ Президента України від 23 серпня 2023 року № 497/2023 «Про присвоєння І.Кишенку звання Герой України»