Користувач:Олеся Сердюк/Джулі Грегг

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

 {{Редагую}}

Олеся Сердюк/Джулі Грегг
Julie Gregg
Ім'я при народженні Беверлі Скальцо (Beverly Scalzo)
Народилася 24 січня 1937 р.
Ніагара-Фоллс, Нью-Йорк, США
Померла 7 листопада 2016 р.
Ван-Найс, Каліфорнія, США
Громадянство США
Діяльність акторка
Роки активності 1964-1994



Джулі Грегг (англ. Julie Gregg, уродж. Беверлі Скальцо (англ. Beverly Scalzo); 24 січня 1937 — 7 листопада 2016) [1] — американська актриса телебачення, кіно та театру.

Найбільш відома завдяки ролі Сандри Корлеоне у фільмі «Хрещений батько» (1972). Джулі Грегг була номінована на премію "Тоні" за найкращу жіночу роль у мюзиклі«Щасливий час» (1968) .

Біографія

[ред. | ред. код]

Народилася в місті Ніагара-Фоллс, штату Нью-Йорк у родині італійців Вікторії (уродж. Ларокка) і Каспара Скальцо. [2]  Джулі переїхала до Каліфорнії для того, щоб навчатися в Університеті Південної Каліфорнії на стипендію для отримання музичної освіти.

Свою першу телевізійну роль Джулі Грегг зіграла медсестрою у ситкомі "Флот МакХейла" (англ. McHale's Navy) в 1964 році. У 1960-х, 1970-х і 1980-х роках знялася в драматичних і комічних ролях на телевізійних шоу. Вона з'явилася в серіалі «Моя дружина мене причарувала» (англ. "Bewitched") у двох різних гостьових ролях: у «Дружба міцна...» (англ. "Double Split", 1966), сезон 2, епізод 64 і в "Похила молодість" (англ. "The Crone of Cawdor",1967), сезон 3, епізод 101. В останньому з цих двох епізодів Джулі зіграла стару, яка вкрала молодість смертних людей, поцілувавши їх, і яка намагалася, але не змогла зробити подібного з Дарреном Стівенсом. Вона з'явилася в 33 і 34 епізодах "Бетмена" в 1966 році, а також зіграла співачку нічного клубу у фільмі "Бетмен" (1966).

У 1970 році вона з'явилася у телесеріалі "Вірджинець" (англ."The Virginian" в епізоді «Подарунок» (англ. "The Gift" 8 сезон, епізод 24), зобразивши дівчину з салуну, на яку полює напарник грабіжника банку після того, як грабіжник помирає в її кімнаті, завчасно сховавши награбоване. Також у 1970 році вона знялася в епізоді "Меннікс" під назвою "Лети, мала" (англ. "Fly, Little One" сезон 3-епізод 21) у ролі психолога, яка доглядала за маленькою дівчинкою з психічними розладами на ім'я Памелін Фердін (англ. Pamelyn Ferdin), яку намагалися вбити злочинці, бо вважали, що вона підслухала їхні плани щодо крадіжки облігацій із психологічної клініки. У Джулі Грегг була другорядна роль Еббі Грехем (англ. Abby Graham) в детективному серіалі NBC "Баньон" (англ. "Banyon"), який транслювався з 1972 по 1973 рік; у драмі цього періоду, дія в якій відбувається в Лос-Анджелесі наприкінці 1930-х років, Еббі Грехем - співачка нічного клубу, яка постійно намагається заохотити свого хлопця Баньона (Роберта Форстера) стати розсудливішим і одружитися з нею, але безуспішно. У 1974 році Джулі з'явилася в телесеріалі "ФБР" в епізоді «Виживання» (англ. "Survival" - 9 сезон, епізод 23), це був останній епізод за дев'ять років існування шоу. Вона зіграла там місіс Сандру Таггарт (англ. Mrs. Sandra Taggart).

Смерть

[ред. | ред. код]

Ролі в кіно

[ред. | ред. код]

Ролі на сцені

[ред. | ред. код]

Фільмографія

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]

Зовнішні посилання

[ред. | ред. код]

[[Категорія:Жінки США XXI століття]] [[Категорія:Народились 1937]] [[Категорія:Американські театральні акторки]] [[Категорія:Американські телеакторки]] [[Категорія:Померли 2016]] [[Категорія:Американські кіноакторки]]

  1. Julie Gregg, Sonny's Wife Sandra in the First Two 'Godfather' Films, Dies at 79. The Hollywood Reporter. 11 November 2016.
  2. Beverly Scalzo in household of Caspar Scalzo, "United States Census, 1940" — FamilySearch.org. 1940 United States census. 1940.