Користувач:Kimokonunicorn/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Гоша Льовочкін (англ. Gosha Levochkin; * Квітень 28, 1986 -  ) — Нью Йоркський митець, художник який працює в напрямку Ligne claire. Він проводив виставки в Лос Аджелесі, Нью Йорку, і Мюнхені. Він народився в Москві, в колишньому Радянському Союзі[1], в шпиталі #2.

Дитинство та юність

[ред. | ред. код]

Він провів перші 10 років його дитинства в Москві, впродовж тяжких часів пов’язаних з падінням Радянського Союзу. Його мама народилася в Тбілісі, Грузія, його тато з Москви. Вони обоє професіональні віолончелісти які грали в оркестрах в Радянському Союзі. Вони жили через 4 квартали від Червоної Площі. Коли його батьки розійшлися, він і його мама переїхали в Лос Феліз, в Лос Аджелесі, штат Каліфорнія. Там він проводив час з скейт-бордерами в Лос Анджелесовій сцені Панк Рок. Він самоучка. Замість навчання в формальній школі мистецтв, він вивчав графіті, комікси і японську анімацію. Художник Роб Сато[2] сприяв вплив на його роботу і техніку. Він працював 5 років в Blue Rooster Art Supplies в арт бутіку в Лос Феліз.

Кар’єра

[ред. | ред. код]

“Going Places” (2010) виставка в галереї C.A.V.E.  була перша робота яка повпливала на всі наступні роботи[3]. Її тематика подорожування. Тоді  “Cluster Mess" (2011) притягнув увагу до його робіт в Лос Анджелесі[4]. Він грає з балансом щоб попробувати проявити елементи хаосу. Інша робота "Seasonal Changes” (2013) відзначає час коли він став професіональним художником[5]. Він нарешті зняв власну квартиру, звільнився з роботи і повністю посвятив себе мистецтву. Він дивиться мультфільми кожен день: Сімпсони, Американський тато, Гріфіни. Він працював 7 років в Корейській анімаційній студії і навчився технікам цього мистецтва. Багато його виставок були проведені в C.A.V.E. галереї в Venice Beach. Також в галереї HoldUp Art в 2011 його індивідуальна виставка була проведена.

Активізм в мистецтві

[ред. | ред. код]

Гоша почав Dirty hands, арт школу в нижній частині Манхеттена. Dirty Hands пропойнує арт навчання яке недоступне в традиціональних арт школах. Він пропойнує нові підходи до сучасного мистецтва, такі як «tape shit”, який вчить як робити чисті форми в картинах. Він хотів поділитися тим чому він навчився і працювати з іншими людьми.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Clines, Francis X. (1991, September 20). Moscow doubles estimate of need for foreign food: Seeks $14.7 billion in aid; half is sought from Europe - Russian oil sales and hard currency fall short. The New York Times, p. A1.
  2. The Art of Rob Sato (англ.). Процитовано 7 грудня 2017.
  3. STUDIO-ONLINE » Gosha Levochkin: Going Places. www.studio-online.com. Процитовано 7 грудня 2017.
  4. ‘Cluster Mess’ attracts artistic attention | Daily Trojan. Daily Trojan (амер.). 7 вересня 2011. Процитовано 7 грудня 2017.
  5. Giant Robot: “Seasonal Changes” Hellen Jo, Deth P. Sun, Gosha Levochkin, Jen Corace. Cartwheel Art (амер.). 18 березня 2013. Процитовано 7 грудня 2017.

Посилання

[ред. | ред. код]
  • http://www.levochkingosha.com/
  • https://www.dirtyhands.work/
  • http://cavegallery.net/