Користувач:Monadin/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Македонська кухня представлена незвичними і різноманітними стравами, що дивують своєю простотою і оформленням. Республіка Македонія зазнала впливу сусідніх держав, а саме: Болгарія, Туреччина, Греція, Сербія, що відобразилося і на формуванні національної Македонської кухні.

Загальна характеристика

Основою Македонської кухні є спеції, м'ясо та овочі. В якості спеції або приправи до страв додають гострий червоний або солодкий зелений перець, а часник додається практично в кожну страву. Загалом для приготування м'ясних страв найчастіше використовують баранину або свинину. Багато видів сиру, зелені і свіжий хліб являється особливістю Македонського столу. Можна спробувати страви з риби (охридська форель), а серед овочів популярні цибуля, огірки, болгарський перець, помідори. Македонські страви багаті на бобові, квасоля додається майже до кожного салату. Македонська кухня також багата на солодощі (мармелад, Баклава, халва) і національні десерти. Серед напоїв можна спробувати національну Македонську горілку, вина, чорну каву, сік або чай з медом і травами.

Традиційні страви

Супи

таратор - популярний холодний суп в Болгарія та Македонія, який готують на простокваші або йогурті і додають огірки, грецькі горіхи, часник, оливкове масло і укроп. Чорба - популярний гарячий густий суп в Молдова, Румунія, Македонія, Чорногорія, Болгарія та Туреччина, який готується на квасі.