Користувач:Mr.Archer10/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Семенюк Олег Олександрович

[ред. | ред. код]

Семенюк Олег Олександрович- капітан Збройних сил України, відзначився у ході російського вторгнення в Україну, учасник російсько-української війни, нагороджений державними нагородами.

Олег Семенюк
Семенюк Олег Олександрович
 Капітан
Заступник командира батальйону
Загальна інформація
Народження 10 лютого 1999(1999-02-10) (25 років)
Заболоття, Україна
Громадянство Україна
Alma Mater Академія сухопутних військ ім. Сагайдачного
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Рід військ  Механізовані війська
Формування
 Президентська бригада, заступник командира батальйону
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки

Нагороди України:

Почесний нагрудний знак «Сталевий хрест»
Почесний нагрудний знак «Сталевий хрест»
Іменна вогнепальна зброя
Іменна вогнепальна зброя

Життєпис

[ред. | ред. код]

Станом на 2024 рік заступник командира батальйону, Окремої президентської бригади

Олег Семенюк народився 10 лютого 1999 року в Заболотті, Ковельського району, Волинської області. З дитинства мріяв стати військовим.


У 2016 році закінчив Нудиженську ЗОШ |-||| ступеня. В цьому ж році поступив у Львів в сержантський коледж при Національній академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного. За зразкову військову дисципліну та відмінні показники в навчані, отримав змогу перевестись на факультет "Бойового Застосування Військ" Національної академії СВ.


4 березня 2022 року через причини повномасштабного вторгнення рф на територію України, відбувся пришвидшений випуск молодих офіцерів. З початком повномасштабного вторгнення молодий офіцер готував екіпажі бойових машин "БМП-1, БМП-2" які готувались до відправлення в зону бойових дій на захист столиці.


Під час російсько-української війни проявив ефективність в командуванні підрозділом на фронті проти російських окупаційних військ.

Нагороди та відзнаки

[ред. | ред. код]

Сталевий хрествідзнака Головнокомандувача Збройних сил України, почесний нагрудний знак. Нею нагороджуються військовослужбовці ЗСУ, які відзначилися вправним командуванням, за виконання бойових завдань під час проведення об'єднаних, антитерористичних операцій, а також операцій з підтримання миру та безпеки, високі показники у бойовій підготовці, несення бойового чергування.


Іменна вогнепальна зброя- за визначні заслуги у забезпеченні обороноздатності України, недоторканності її державного кордону, підтримці високої бойової готовності військ, зміцненні національної безпеки, боротьбі зі злочинністю, захисті конституційних прав і свобод громадян, за бездоганну багаторічну службу, зразкове виконання військового та службового обов'язку, виявлені при цьому честь і доблесть

Посилання

[ред. | ред. код]

-Окрема президентська бригада імені Гетьмана Богдана Хмельницького