Користувач:Natasvc/Кисень (фільм, 2021)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Natasvc/Кисень
Жанр фантастика
триллер
драма
Продюсер Александр Ажа
Брагим Шиуа
Ноэми Девиде
Грегори Левассёр
Венсан Мараваль
Сценарист Кристи ЛеБлан
Оператор Максим Александр
Композитор Робин Кудер

«Кисень» (англ. Oxygen - науково-фантастичний фільм режисера Ажа, Александр[ru] з Мелані Лоран в головній ролі. Прем'єра фільму відбулася на Netflix 12 травня 2021 року.

Cюжет

[ред. | ред. код]

Героїня фільму - молода жінка, яка приходить в себе в закритій медичній кріокапсулі. Вона не пам'ятає свого імені та як вона тут опинилася. Єдиний співрозмовник жінки — штучний інтелект M.I.L.O. Взаємодіючи з ним, вона дізнається, що кисню вистачить на 90 хвилин. M.I.L.O. не дає інформації, де знаходиться капсула, називаючи її «Біоформа Ο 267». Подолавши напад паніки, полонянка здогадується, що можна зробити дзвінок по стільниковому зв'язку, а також знаходить дані про себе в доступних для M.I.L.O. базах даних. Вона дізнається своє ім'я - Елізабет Хансен, професію — вчений-біотехнолог і повідомляє поліції про свою проблему. Офіцер Моро намагається допомогти Елізабет, зв'язуючись з компанією-виробником. Для розблокування капсули необхідний пароль адміністратора, але його Елізабет не повідомляють.

Полонянку відвідують уривчасті спогади про сім'ю і чоловіка. Однак поліцейський не підтверджує існування чоловіка. Елізабет здогадується, що він приховує правду. Їй надходить інший дзвінок, від якоїсь жінки, яка пояснює те, що відбувається. На Землі в кінці XXI століття сталася епідемія, і для порятунку цивілізації було прийнято рішення про колонізацію планети в системі Вольф 1061, що знаходиться в 14 світлових роках від Землі. Корабель, один з пасажирів якого — Елізабет, несе 10 тисяч пасажирів, які перебувають в капсулах в кріосні. Він віддалився від Землі на 60 тис. км, тому комунікації поки можливі. Чому вона прокинулася - незрозуміло, ситуація нештатна, але проект був секретним і йому не можна давати розголос щоб уникнути паніки. Моро тягнув час, чекаючи, що вона помре від нестачі кисню. Жінка передає Елізабет пароль, і їй відкриваються додаткові опції в системі управління капсулою. Елізабет поступово розбирається, як вона може врятуватися, знаходячи правильні питання до M.I.L.O. Позаштатне пробудження настало в результаті зіткнення корабля з астероїдом. Близько 400 пасажирів, що знаходилися в глибокого сні, загинули, але тільки вона випадково вижила. Процесор капсули, що відповідав за підтримку життєвих функцій, вийшов з ладу, вона прокинулася і перевитратила запас кисню. Елізабет вирішує перенести навантаження на другорядний процесор, який відповідав за можливість евтаназії пасажира в разі загрози життю. Нестача кисню буде заповнена з камер, в яких загинули пасажири. Елізабет занурюється в сон, коли запасу кисню залишилося всього 1%.

По завершенні їй відкривається те, що Елізабет близько 80 років і «Біоформа Ο267» - її клон, так само як і чоловік Лео, що також знаходиться на кораблі. Елізабет, яка була одним з організаторів проекту колонізації, мала розширений доступ. Вона подзвонила своєму клону і дала можливість врятуватися. У фіналі вона зі своїм чоловіком зустрічає світанок на своїй новій батьківщині, планеті іншої зоряної системи.

У ролях

[ред. | ред. код]

Виробництво

[ред. | ред. код]

Робота над фільмом під робочою назвою «О2» почалася в 2017 році, причому Енн Хетеуей повинна була стати продюсером і зіграти головну роль [1] . Пізніше вона покинула проект, і головна роль дісталася Мелані Лоран. Фільм вийшов на Netflix 12 травня 2021 року.

Примітки

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]

[[Категорія:Фільми Netflix]] [[Категорія:Фільми США 2021]] [[Категорія:Фільми Франції 2021]] [[Категорія:Фільми французькою мовою]]