Користувач:ShemAlex008/Кун Лао

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ShemAlex008/Кун Лао
Файл:Kung Lao from MK Shaolin Moonks.jpg
Історія появ
Ігрова серія Mortal Kombat
Ідея Джон Тобиас, Эд Бун
Художник Джон Тобиас (ранние игры)
Луис Мангубат (MK:DA, MK:D, MK:A)
Анімація
рухів
Энтони Маркес[en] (MKII, MK3, UMK3, MKT)
Живе виконання Паоло Монтальбан (телесериал)
Марк Дакаскос (веб-сериал)
Характеристика персонажа
Вид человек
Походження Земное Царство (Китай)

Кун Лао (англ. Kung Lao кит. 功老, піньїнь: Gōnglăo піньінь Gōnglăo) - персонаж з всесвіту Mortal Kombat, створеної Едом Буном і Джоном Тобіасом . Один з головних героїв серії, який дебютував як ігровий персонаж в Mortal Kombat II 1993 року. Він був ченцем Шаоліня і членом « Товариства Білого Лотоса » (англ. White Lotus Society який успадкував традиції свого далекого предка, Великого Кун Лао. Його кращим другом є протагоніст серії на ім`я Лю Кан, разом з яким вони стали ключовими персонажами побічної гри Mortal Kombat: Shaolin Monks .

Він здобув значну популярність і позитивну критику, багато в чому завдяки своїй відомій зброї, яка нагадує капелюх Одджоба, персонажа фільму « Голдфінгер ».

Колишній монах Шаоліня і член колишнього Білого лотоса в вигаданому всесвіті Mortal Kombat . Він стоїть в тіні свого предка, Великого Кун Лао (п'ять сотень років тому він переміг Шан Цзун . Це була перша битва, в якій Шан Цзун виявився переможеним), але на відміну від нього не хоче бути чемпіоном і вважає за краще жити мирно. Під час подій МК Deadly Alliance Кун Лао першим знаходить бездиханне тіло свого друга Лю Кана . Дізнавшись про те, що вбивцею був Шан Цзун, він зрозумів що його навичок недостатньо для того, щоб здолати чаклуна. Він зустрів принцесу Китаном, і з нею відправився на пошуки майстра Бо Рай Чо, щоб підвищити свою майстерність перед зустріччю з чаклунами.

Зовнішність

[ред. | ред. код]

Зовні Кун Лао не схожий на шаоліньського ченця. Він носить чорну безрукавку, перев'язану червоною стрічкою. На ногах - шаровари блакитного кольору і чоботи. На руках і ногах є щитки. Але найважливішим атрибутом в його одязі є його капелюх. На її краях є гостро гострими лезо. Капелюх він використовує як зброю (може метати її в противника), а також в добиванні .

Фільми

[ред. | ред. код]
  • « Смертельна битва: Завоювання ». Актор - Паоло Монтальбан . Великий Кун Лао (предок сучасного Кун Лао) здобув перемогу на турнірі, перемігши Шан Цзун при цьому зберігши Земне Царство. Тепер він повинен навчити нове покоління воїнів для наступного турніру.
  • Смертельна битва: Спадщина . Актор - Марк Дакаскос. Тут Кун Лао показаний дуже релігійним ченцем, який застосовує насильство лише для захисту Землі, або в інших крайніх випадках. Тут він більше показаний не як друг Лю Кенга, а колишній наставник, та й виглядає він старше його. Пригнічений смертю нареченої, Лю Кан раптово переходить на сторону Зовнішнього Світу, а Кун Лао намагається напоумити його. Тут Кун Лао носить капелюх, однак без гострих країв, і в цілому сильно відрізняється від свого образу з ігор серії Mortal Kombat.

Появи

[ред. | ред. код]

Кун Лао є останнім відомим нащадком Великого Кун Лао, колишнього чемпіона «Смертельної битви», якого Горо 500 років тому позбавив титулу і життя, і в результаті господарем турніру став Шан Цзун . Кун Лао спочатку був єдиним представником Шаоліня в «Смертельній битві», однак відмовився від участі в турнірі. Замість нього був заявлений Лю Кан, який згодом і став чемпіоном.

Лю Кан і Кун Лао вирішили переміститися через портал у Зовнішній Світ, щоб помститися за своїх полеглих братів, після того як Барака і його солдати-таркатанци атакували храм Шаолінь. Кун Лао прагнув незважаючи ні на що, відновити «Суспільство Білого Лотоса» в Академії Ву Ши, і підготувати нове покоління воїнів. Нарешті, коли Лю Кан переміг у бою Шао Кана, які повернулися назад на Землю монахи приступили до навчання наступного покоління шаоліньских воїнів (Кун Лао відсутня в аркадній версії Mortal Kombat 3, проте доступний в домашніх релізах). В Mortal Kombat 3 (1995) вторгнення Шао Кана в Земне Царство поклало край планам Кун Лао по реструктуризації «Товариства Білого Лотоса», а сам він був важко поранений в битві з імператором. Чутки про можливу смерть Кун Лао розлютили Лю Кана, який кинув виклик Шао Кану і вдруге успішно переміг його.

В Mortal Kombat Gold (1999), Кун Лао був змушений покинути Зовнішній Світ, однак вирішив не повертатися в Шаолінь. У той час як багато хто думав, що він помер від ран, отриманих в битві проти Шао Кана, Кун Лао, виконуючи заповіти предків, продовжував жити мирним життям. Кун Лао повернувся, коли дізнався про загрозу Шіннока і повернення Горо, вбивці його предка. Після поразки Шіннока Кун Лао атакував Горо, який підписав мирний договір з кентаврами за посередництва Кітани . Він завдав церемоніальний удар помсти за смерть Великого Кун Лао, коли запустив в суперника свого капелюха з гострими краями, після чого на грудях у Горо залишився шрам. Таким чином, обидва воїна звели свої рахунки і потиснули один одному руки, поклавши край конфлікту.

Період мирного співіснування закінчився, коли два чаклуна Куан Чи і Шан Цзун, які уклали «Смертоносний союз», об'єдналися в Mortal Kombat: Deadly Alliance (2002) і вбили Лю Кана. Кун Лао першим виявив мертве тіло свого друга, а Райден розповів йому про те, хто саме вбив Лю Кана. Розгніваний шаоліньский монах знову відмовився від своїх миролюбних переконань і присягнувся помститися вбивцям свого друга. Кун Лао розумів, що його навичок недостатньо, щоб здолати чаклуна, коли дізнався про причетність Шан Цзуна до вбивства, тому він відправився в Зовнішній Світ. Він повідомив принцесі Кітані, яку зустрів на шляху, про загибель Лю Кана, а потім удвох вони вирушили до майстра Бо Рай Чо . Після навчання у майстра, Кун Лао об'єднався разом з іншими воїнами, щоб вийти в ринг проти «Смертоносного союзу» двох чаклунів.

Кун Лао був убитий Шан Цзуном, і земляни в кінцевому підсумку зазнали поразки. Проте Кун Лао в Mortal Kombat: Deception (2004) ожив Онага - воскреслим Королем Драконів.

Косплей Кун Лао і Джейд на AnimABC 2011

Інші медіа

[ред. | ред. код]

Кун Лао представлений в цілій низці коміксів Mortal Kombat[en] видавництва Malibu Comics[en] . Згідно коміксами, Кун Лао підтримує самі близькі стосунки з Кітаною, тоді як сам змушений перебувати у вигнанні у Зовнішньому Світі через невдачі свого предка і падіння родоводу. Він рятує від загибелі Лю Кана, якого в мінісерії "Blood & Thunder" 1994 року спробував зарізати Кано. У наступній мінісерії 1995 року «Battlewave» він приєднується до Кітани, Барака і Саб-Зіро в спробі повалити імператора Шао Кана. Спеціальне видання «Rising Son», що вийшло влітку 1995 року, розповідає про боротьбу Кун Лао і Шан Цзун, в якій чаклун активно використовує свої здібності до перетворення, щоб перемогти. Протягом випуску Шан Цзун перевтілюється в Бараку, Кітану і Саб-Зіро, які були союзниками Кун Лао, також чаклун постає в образі його великого предка. Проте Кун Лао вдається все-таки перемогти чаклуна.

Великий Кун Лао

[ред. | ред. код]

Великий Кун Лао виховувався «Орденом Світу» в монастирі шаоліньских ченців. Він жив щасливо зі своєю сім'єю і друзями, проте все життя готувався до «Смертельною битві». Кун Лао був ретельно навчений феноменальним бойовим мистецтвам монастиря, і володів прийомами, які багато хто вважав неможливими. Тренування зробили його, безперечно, кращим бійцем монастиря. Саме Великий Кун Лао став першою людиною на Землі, які представляють «Орден Світу», і воював зі злим чаклуном Шан Цзуном за 500 років до того, як Лю Кан зробив те ж саме. Незважаючи на те, що Шан Цзун вже виграв дев'ять послідовних турнірів, Кун Лао переміг його, став великим чемпіоном, і таким чином захистив Земне Царство. Кун Лао змилувався над чаклуном, хоча зазвичай переможець вбивав супротивника в результаті поєдинку.

Примітки

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]

[[Категорія:Персонажі фільмів]]