Джон Тобіас

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джон Тобіас
John Tobias
Народився 24 серпня 1969(1969-08-24) (54 роки)
США США, Чикаго
Громадянство США США
Діяльність художник
геймдизайнер
Alma mater Whitney M. Young Magnet High Schoold і American Academy of Art Colleged
Знання мов англійська[1]
Роки активності 1988 — тепер. час
Magnum opus Mortal Kombat
IMDb ID 0864880
Сайт therealsaibot.com

Джон Тобіас (англ. John Tobias, народився 24 серпня 1969 а в Чикаго, Іллінойс, США ) — американський художник коміксів, графічний дизайнер і геймдизайнер. Разом з Едом Буном, він також є одним з творців новаторської серії файтингів Mortal Kombat.

Джон Тобіас закінчив Американську академію мистецтв у Чикаго і був художником серії коміксів The Real Ghostbusters до приходу в Midway Games. Він також працював над оригінальною аркадной версією гри Smash TV, перш ніж домігся успіху з Mortal Kombat в 1992.

Йому приписують розвиток основної сюжетної лінії серії Mortal Kombat і створення класичних персонажів, у числі яких — Барака, Горо, Джакс, Джейд, Джонні Кейдж, Кано, Китана, Кун Лао, Лю Кан, Мілін, Нічний Вовк, Нуб Сайбот, Райден, Рептилія, Саб-Зіро, Сайракс, Сектор, Сіндел, Скорпіон, Смоук, Соня Блейд, та інші.

У 1999 році Джон Тобіас, Дейв Мічічіч і Джошуа Тсуі звільнилися з Midway Games, щоб заснувати в 2000 році, Studio Gigante студія випустила гру Tao Feng: Fist of the Lotus, видана Microsoft Game Studios, стала першою грою, яку розробили в Studio Gigante. Потім після виходу WWE WrestleMania 21, Studio Gigante припинила свою діяльність у 2005 році, а пізніше Джон Тобіас працював консультантом в ігровій індустрії. У 2008 році Джон Тобіас ілюстрував комікси для спеціального видання Mortal Kombat vs. DC Universe.

Станом на вересень 2012 року, Джон Тобіас працює в студії соціальних ігор Zynga.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. CONOR.Sl