Користувач:Venzz/Лікофрон Коринфський

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Лікофрон — другий син Періандра, тирана Коринфа, очікувалося, що він буде спадкоємцем свого батька, але був убитий на Керкірі.

Родина[ред. | ред. код]

Кіпсел та Лікофрон були дітьми Періандра і Меліси, дочки Прокла, тирана Епідавра. Матір'ю Меліси була Ерісфенія, дочка аркадского царя Аристократа II. Періандр був сином тирана Кіпсела.

Вбивство Меліси і вигнання до Керкіри[ред. | ред. код]

Періандр вбив свою дружину Мелісу, коли, в люті, вдарив чи кинув її вниз по сходах, коли вона була вагітна. Коли старшому синові було вісімнадцять років, а Лікофрону сімнадцять, вони гостювали у свого діда Прокла, який сказав їм, що Періандр вбив їхню матір.

Лікіфрон повернувшись у Коринф, відмовився говорити з батьком, вважаючи його вбивцею своєї матері. Periandro запитав старшого сина, що сталося під час перебування у Прокла. Кіпсел говорив, що дід ставився до них дуже добре, але не запам'ятав, що Прокл казав. Але Періандр віджав син, і він закінчив підрахунок, що Procles було сказано. Periandro то наказав, що ніхто такого притулку або поговорити з сином, під страхом заплатити штраф у Аполо. На четвертий день, побачивши сина в злиднях і голодували, Periandro зглянувся, і запитав його, що він вважав би за краще жити в злиднях або бути принц Коринті, що вимагатиме, щоб він був покірним батькові і заявив, що про смерть Меліси, він страждав більше за інших, тому що він убив. Periandro знайшов, що б викликати в дитини, але це тільки відповів, що батько повинен заплатити штраф у бога за те, що говорив з ним.

Зрозумівши, що син не змінить свого рішення, Періандр відправив його на Керкіру. Після цього тиран вирішив помститися Проклу та оголосив йому війну.

Смерть[ред. | ред. код]

Коли Periandro постарів, бачачи, що не було умов для управління, він послав послів до Córcira, просять Licofrão повернеться, тому що він не бачив, на старшого сина, умови правила, тому що він був не в змозі. Licofrão, однак, не дав собі клопоту відповісти на емісара, то Periandro послав його дочка, сестра Licofrão, щоб запитати, що він повернеться, але він відповів, що не приїде в Корінф, поки ваш батько живий.

Periandro і послав третій посланник, сказавши, що він буде особисто Córcira, і закликав Licofrão піти в Корінф і став його наступником на престолі. , Коли Licofrão прийняли ці умови, і Periando готувався йти до Córcira, жителі острова вбили Licofrão, щоб уникнути Periandro б жити з ними.

Помста Періандра[ред. | ред. код]

Періандр вибрав 300 дітей найвпливовіших людей Керкіри і послав їх до лідійського царя Аліатта II, щоб він зробив хлопчиків євнухами.


молоді люди, але, проходячи через Самос волали до Juno, і були врятовані за sâmios. Коли sâmios знали, що станеться з ними, запропонували молодим людям, які стануть благати на вівтар Артеміди, і, після того як кор різали їжу, sâmios зробили фестиваль, який продовжував бути укладений тільки після того, на якому дівчата і молоді люди самос несли їжу, що б, бере молодь від Córcira. До коринтян у підсумку відмова і пішли, але вони були ворожнеча з Самоса, , що призведе до війни на наступне покоління.

Після цього Periandro помер у віці вісімдесяти років, в останній рік, 48до олімпіади.