Користувач:XepitaphX/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ліам Браун (канадський письменник)

[ред. | ред. код]
Ліам Браун
Псевдонім estvivus¿
Народився 18 квітня 2004 (20 років)(20040418)
Ванкувер, Британська Колумбія
Діяльність Письменник, поет, редактор, критик
Alma mater Початкова школа імені сера Вільяма Ван Хорна (2016), Середня школа імені сера Вінстона Черчилля (2022)
Мова творів англійська
Роки активності 2022–тепер. час
Напрямок Фантастика, Химерна фантастика, містика, пригоди, сюрреалістичний гумор
Жанр поезії, романи
Magnum opus «Таємниці Рітаґів Лозф»

Ліам Браун (нар.18 травня 2004) — канадський письменник, критик, поет та редактор. Більший відомий за свій ще не закінчений роман «Таємниці Рітаґів Лозф». Також багато хто може його знати за псевдонімом estvivus¿.

Народився і виріс в Канаді, в місті Ванкувер, там і почалась його письменницька діяльність. Він почав з простих поем які писав з дитинства. Він не дуже любив коли хтось читав його твори, тому мало кому їх показував, навіть його батьки дізнались про те що він робить тільки через 5 років з моменту початку Ліама писати щось. Він писав вірші майже все дитинство, і майже всі повність збереглись, пори це їх кількість не дуже велика, тільки три повністю завершені вірші.

Згодом вирішив почати писати повноцінний роман який отримав назву «Таємниці Рітаґів Лозф», це його перше найбільше оповідання, він почав писати його два роки тому і пише до сих пір, веде дуже активну роботу над ним, з його слів він планує закінчити його наприкінці літа 2023.

В 2021 році переїхав в США, його батько змушений був зробити цей крок, задля збереження роботи, і вже в США Ліам почав наполегливо вчитись в Каліфорнійському інституті мистецтв в Лос-Анджелесі.

Біографія

[ред. | ред. код]

Раннє Життя

[ред. | ред. код]

Народився Ліам Браун 18 травня 2004 року об 11 годині ранку в канадському містечку Ванкувер, ходив в найближчу до його дому школу і взагалі проводив звичайне життя канадської дитини. Також з дитинства читав багато політичної та фантастичної літератури, його улюбленими авторами стали Ерік Блейр та Говард Лавкрафт. Але після одного випадку він вирішив поставити собі ціль показати людям і світу що коїться в його голові. На його 8-ми річчя його батьки подарували диск з альбомом Каньє Веста «Graduation». Після прослуховування цього без перебільшення епохального альбому він зрозумів чим хоче зайнятись, він захотів творити і виливати фарбу зі своєї голови на папір.

Через рік він почав ще більше слухати та аналізувати творчість Каньє Веста, і з кожним прочитаним абзацом про ранні роки Каньє, він набирався все більше і більше мотивації зробити перші кроки в світ літератури. Каньє Вест показав, і навчив Ліама багато чому що потім буде відображатись в його майбутніх творах. З кожним успіхом його кумира в один день він зважився зробити щось своє і в 10 років написав перший вірш під назвою «Життя під листком», в ньому він описує як він бачить світ, він давав коментарі по цьому віршу і казав що коли він був дитиною світ був трохи догори дриґом і дивлячись на своїх батьків він розумів, що скоро побачить іншу сторону світу, жорстоку, не надійну та страшну під назвою "реальний світ", і віршом «Життя під листком» він немов камерою сфотографував своє бачення світу коли він був дитиною. І кожен раз його перечитуючи Ліам пригадує яким був той світ і на пару годин може повернутись туди і таким чином він пише і пише нові оповідання, воно для нього як дитячі фотографії тільки текстом і з передачею емоційного світу який в нього був на той момент, він використовує цю методику щоб побачити нові образи та надихнутись для нових історій.

Він не припиняє писати і в 14 написав свій другий вірш під назвою «З дня народження Мафусаїлу», і в 17 років написав свій на даний момент останній вірш який має назву «Я, Ісус і чотири стіни», за його словами, він був написаний в самий жорсткий і маркітний момент в його житті, за один рік він пройшов через 4 переїзди, та останній в іншу країну, смерть своєї мами, втрата всіх його той днішніх друзів, і через пандемію COVID-19, він змушений був сидіти дома, його батько як завжди був постійно зайнятий роботою. Назва вірша говорить сама за себе, те що він відчував, в чотирьох стінах або ж в його кімнаті був тільки він, а в його серці залишився тільки Ісус.

Він писав мало творів, тому що весь час був одержимий однією ідеєю, і це багатьом вже відомий «Рітаґів Лозф».

Заснування D.O.E inc.

[ред. | ред. код]

В липні 2023 року Ліам Браун та Зарізанов Дмитро неофіційно заснували D.O.E inc., Ліам Браун займає посаду COO в цій компанії. За допомогою наполегливості та креативності Ліама, компанія почала набирати оберти, та готуватись до початку презентації книги Брауна «Таємниці Рітраґів Лозф». Як сказав Ліам: «Про нас повинна дізнатись вся планета, це факти, не можна залишатись в тіні не на одну секунду більше, ми не можемо зробити, ми повинні зробити це…».

Посилання

[ред. | ред. код]

Навчання

[ред. | ред. код]

Початкова школа сера Вільяма Ван Хорна

Середня школа імені сера Вінстона Черчилля