Культурний центр «Кияночка»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Культурний центр Кияночка
вулиця Софіївська 11-15, де розміщений "Культурний Центр «Кияночка»
Культурний Центр Кияночка
Культурний Центр Кияночка
Школа танцю на Софіївскій
Культурний Центр Кияночка
Культурний Центр Кияночка

Культурний Центр «Кияночка» був заснований в 1985 році заслуженими працівниками культури України Галиною та Дмитром Кайгородовими. Культурний Центр Кияночка — це багатоступенева система хореографічної освіти, у структуру якої входять: школа-дитячий садок, Школа мистецтв, Хореографічна Гімназія «Кияночка», Київський хореографічний коледж, позашкільне відділення, а також театр «Молодий балет Києва».

Структура[ред. | ред. код]

Школа-дитячий садок «Кияночка»[ред. | ред. код]

Школа-дитячий садок «Кияночка» заснована в 1998 році в Солом'янському районі м. Києва. Навчально-виховна діяльність закладу здійснюється сім днів на тиждень і направлена на поглиблене вивчення дисциплін художньо-естетичного циклу. Дошкільний навчальний заклад та школа є рівноправними ланками єдиного та цілісного освітнього циклу. Вони спільно планують роботу на навчальний рік та перспективу, мають єдиний план навчально-виховної роботи, загальний план роботи з батьками, спільні виховні та освітні проекти. Особливістю колективу є наполеглива праця над розвитком творчих здібностей учнів, виявлення обдарованих дітей і надання їм змогу створити себе як особистість.

Хореографічна гімназія «Кияночка»[ред. | ред. код]

Хореографічна гімназія «Кияночка» надає середню та хореографічну освіту. Форма навчання — денна. Заняття хореографією відбуваються за адресою м. Київ, вул.Софіївська 11-15. Іногородні учні за бажанням розміщуються в гуртожитку готельного типу.

Київський Хореографічний Коледж[ред. | ред. код]

Київський Хореографічний Коледж — це вищий навчальний заклад першого рівня акредитації. Здійснює підготовку молодших спеціалістів зі спеціальності «Хореографія» за спеціалізаціями «Класична хореографія» і «Сучасна хореографія». Київський Хореографічний Коледж дає професійну освіту в області мистецтва хореографії. Предмети по кваліфікації «артист балету» включають класичний, характерний, історико-побутовий, дуетно-класичний і сучасний танець, акторську майстерність, хореографічну спадщину. Випускники коледжу отримують диплом молодшого спеціаліста державного зразка за кваліфікаціями: — Артист балету (Артист ансамблю сучасного танцю); — Викладач хореографії початкових мистецьких навчальних закладів; — Керівник аматорського хореографічного колективу. Окрім громадян України, до коледжу приймаються також іноземці, які закінчили підготовче відділення (факультет) вищого навчального закладу в Україні. Творча практика студентів проходить на базі театру «Молодий балет Києва». Беручи участь у концертах, та балетних виставах на сценах театрів України і за кордоном в основному складі театру «Молодий балет Києва» молоді артисти та студенти Київського хореографічного коледжу отримують балетний, хореографічний, трудовий стаж. Найкращі студенти-випускники Київського хореографічного коледжу мають можливість стажуватися в театрах за кордоном. Колектив має широкий репертуар, до складу якого входять шедеври народної хореографії, сучасні балетні постанови та балети класичного спадку: «Лебедине озеро», «Лускунчик», «Дон-Кіхот», «Пахіта», «Кармен-сюіта».

Вихованці[ред. | ред. код]

Випускники київського хореографічного коледжу стали провідними солістами національних та зарубіжних театрів. Випускники успішно працевлаштовані в провідних театрах:

З тріумфом гастролюють у багатьох країнах світу (Франція, Греція, Італія, Іспанія, Німеччина, Австрія, Ліван, Польща), отримують визнання на найпрестижніших конкурсах та фестивалях класичного танцю.

У школі виховано більше 30-ти Лауреатів Міжнародних конкурсів класичного танцю. Їх імена відомі як в Україні, так і далеко за її межами. Серед яких:

Засновники[ред. | ред. код]

Галина Кайгородова та Дмитро Кайгородов — Заслужені працівники культури України (1998 р.). За вагомий внесок у виховання молодого покоління Галина та Дмитро Кайгородови були нагороджені медалями А. С. Макаренка (1991 р.) За видатні досягнення перед суспільством та вагомий особистий внесок у створення гідного міжнародного іміджу України Галина та дмитро Кайгородови нагороджені Орденською Відзнакою «Суспільне визнання» (2004 р.). За багаторічну і плідну роботу в справі виховання учнівської та студентської молоді, вагомий внесок у розвиток хореографічного мистецтва та значні успіхи у формуванні духовності, моральної, художньо-естетичної культуру молодих громадян України — нагороджені Почесною Грамотою Міністерства освіти України (2001 р.). З 2005 року — «Відмінники освіти України».

Література[ред. | ред. код]

  • Дмитро Кайгородов // «Педагоги-новатори в Україні» — Всеукраїнський науково-практичний журнал: Директор школи, ліцею, гімназії — 2014. (С. 102—144)
  • Галина Кайгородова // Успішна жінка України. — К. ВО ІМІДЖ Україна — 2011. -160 с. — С. 142—143
  • Чарівний світ балету «Кияночки» // Kids.ua — 2011. — № 16 (осінь-зима).- С.62-69
  • Хореографічна освіта — доступна кожному! // Вісник підприємця України. — 2012. — № 9. — С.41

Посилання[ред. | ред. код]


Примітки[ред. | ред. код]