Лавриненко Наталія Петрівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Наталія Лавриненко
Наталія Петрівна Лавриненко
біл. Наталля Пятроўна Лаўрыненка
Загальна інформація
Громадянство  Білорусь[1]
Народження 30 березня 1977(1977-03-30)[1][2] (47 років)
Кричів, Могильовська область, Білоруська РСР, СРСР
Зріст 180 см[3]
Вага 74 кг[3]
Спорт
Країна Білорусь Білорусь
Вид спорту академічне веслування
Спортивне звання
Заслужений майстер спорту Республіки Білорусь
Заслужений майстер спорту Республіки Білорусь
Нац. збірна Білорусь Білорусь
Участь і здобутки
Нагороди
Спортивні медалі
Представник Білорусь Білорусь
Олімпійські ігри
Бронза Атланта 1996 W8+

Наталія Петрівна Лавриненко (нар. 30 березня 1977; Кричів, Білоруська РСР) — білоруська веслувальниця, бронзова призерка Олімпійських ігор 1996 року. Заслужений майстер спорту Республіки Білорусь з академічного веслування.

Біографія[ред. | ред. код]

Наталія Лавриненко народилася 30 березня 1977 року в місті Кричів, Могильовської області. Навчалася в середній школі № 1. Академічним веслуванням почала займатися з тринадцяти років. Підготовку проходила в могильовському державному училищі олімпійського резерву. Її тренерами були Дмитро Санковський та Василь Попов.

Зуміла пробитися в національну збірну Білорусі. Дебютувала на чемпіонаті світу 1995 року серед молоді, де посіла п'яте місце в парних четвірках. Вдалі виступи спортсменки дали їй можливість представити Білорусь на Олімпійських іграх 1996 року, що проходили в Атланті. Лавриненко виступала у складі розпашного екіпажу-вісімки. Окрім неї, учасниками екіпажу були: Тамара Давиденко, Марина Знак, Олена Микулич, Наталія Стасюк, Наталія Волчек, Валентина Скрабатун, Олександра Панкіна та рульова Ярослава Павлович. У фіналі цей екіпаж поступився збірним Румунії та Канади, ставши бронзовими призерами. За це досягнення спортсменка була нагородженна званням Заслуженого майстра спорту Республіки Білорусь.

Протягом наступних років продовжувала змагатися на різних турнірах, однак добитися вагомих результатів спортсменці більше не вдалося. У 2000 році, під час тренувальних зборів у Бресті, здала позитивну допінг пробу. У її крові були виявлені сліди анаболіка епіметендіолу. Рішенням Міжнародної федерації веслувального спорту була пожиттєво дискваліфікована від змагань. Після цього її спортивна кар'єра завершилася, і вона почала займатися тренерською діяльністю. Працювала тренером з академічного веслування у спортивному товаристві «Спартак». В теперішній час працює інструктором-методистом Могильовського державного училища олімпійського резерву.

Виступи на Олімпіадах[ред. | ред. код]

Олімпіада Дисципліна Місце
Атланта 1996 вісімки 3

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  • Наталія Волчек — олімпійська статистика на сайті Sports-Reference.com (англ.) (архівна версія)