Лука Бальсофйоре

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лука Бальсофйоре
Luca Balsofiore
Народження 11 січня 1906(1906-01-11)
Форіо, Провінція Неаполь, Кампанія, Італія
Смерть 16 квітня 1941(1941-04-16) (35 років)
Luca Tarigo
Країна  Королівство Італія
Приналежність Королівські ВМС Італії
Вид збройних сил Військово-морські сили
Звання капітан
Війни / битви громадянська війна в Іспанії
Нагороди

Лука Бальсофйоре (італ. Luca Balsofiore, 11 січня 1906, Форіо — 16 квітня 1941, Середземне море) — італійський військовик, учасник Другої світової війни, нагороджений Золотою медаллю «За військову доблесть».

Біографія[ред. | ред. код]

Лука Бальсофйоре народився 11 січня 1906 року у місті Форіо на острові Іскія. Отримав диплом капітана в Мореходноиу інституті в Неаполі. Вступив до Військово-морської академії в Ліворно, яку закінчив у 1928 році у званні молодшого лейтенанта за спеціальністю механіка.

Добровільно вступив на військову службу, у 1930 році отримав звання лейтенанта, у 1937 році - капітана. Ніс службу у складі флоту, потім у Школі морських спеціалістів у Венеції, у Військово-морській академії в Ліворно, і зрештою в Корпусі військово-морських інженерів у Генуї.

Брав участь у Громадянській війні в Іспанії на борту міноносця «Пегасо». У липні 1939 року був призначений головним механіком на есмінець «Лука Таріго».

16 квітня 1941 року під час бою за конвой «Таріго» італійський есмінець потрапив під вогонь британських кораблів. Лука Бальсофйоре був важко поранений в обличчя, втративши зір. Він загинув разом з кораблем. Посмертно нагороджений Золотою медаллю «За військову доблесть».

Вшанування[ред. | ред. код]

На честь Лука Бальсофйоре названа площа та школа у місті Форіо, а також вулиця у місті Ф'юмічіно/

Нагороди[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]