Людина з країни Грін

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Людина з країни Грін
рос. Человек из страны Грин
Жанр драма
Режисер Тамара Павлюченко
Сценарист Вадим Коростильов
У головних
ролях
Антон Яковлєв
Олександр Сергєєв
Євген Євстигнєєв
Олексій Петренко
Оператор Дмитро Гуторін
Композитор Геннадій Гладков
Сергій Анашкін
Художник Валерій Вейцлер
Кінокомпанія Головна редакція програм для дітей ЦТ
Тривалість 132 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1983
IMDb ID 2198826

«Людина з країни Грін» (рос. «Человек из страны Грин») — радянський телефільм (телеспектакль) режисера Тамари Павлюченко, поставлений у 1983 році за мотивами творів Олександра Гріна «Дорога в нікуди» і «Та, що біжить по хвилях». Телепрем'єра по Центральному телебаченню відбулася навесні 1983 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Сирота Тіррей Давенант працює офіціантом в кафе «Відраза». Власник закладу Том Стомадор (у фільмі його персонаж об'єднаний з Адамом Кішлотом з повісті) — хороша людина, великий фантазер, однак обивателі не розуміють його жарти, в результаті кафе пустує. Але одного разу тут зустрічаються збирач вуличного фольклору Орт Галеран і дочки філантропа Футроза. Галеран просить дівчаток влаштувати долю хлопчика, ті погоджуються, і сам Футроз з ентузіазмом береться за це. Однак, несподівано з'являється батько Тіррея Франк — п'яниця, що опустився — який спершу намагається вимагати гроші у багатія, а потім ображає його. Тіррен зникає з міста, не в силах дивитися в очі Футрозу.

Минуло кілька років. Молода людина Джемс Гравелот купує у Тома Стомадора невеликий трактир на узбережжі. Одного разу туди приїжджає син губернатора Георг Ван-Коннет зі своїми дружками і коханкою. Тут він ображає дочку дрібного торговця Баркета Марту, і Гравелот викликає Ван-Коннета на дуель. Однак Георгу, який збирається незабаром одружитися з дочкою багатого торговця Консуелою Хуарес, поєдинок зовсім не потрібен. Його підручний Сногден береться залагодити справу — він влаштовує напад митників на заклад Гравелота, в ході якого кілька людей гинуть. У всьому звинувачують Гравелота, якого в ході прискореного судового процесу засуджують до смерті.

Галеран і Стомадор знають, що Гравелот — це Тіррей Давенант, і намагаються врятувати юнака. Орт намагається переконати Баркетів сказати правду, однак продавець і його дочка, підкуплені Сногденом, наполегливо мовчать. Стомадор намагається зробити підкоп до в'язниці. Галерану ж вдається вмовити Консуелу переконати майбутнього тестя помилувати Тіррея. Несподівано її підтримує і губернатор, Георг Ван-Коннет, якому повідомили, що Давенант тяжко захворів. Юнак вмирає в тюрмі.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]