Лі Чжаньшу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лі Чжаньшу
Народився 30 серпня 1950(1950-08-30)[1] (73 роки)
Pingshan Countyd, Shijiazhuang Prefectured, Хебей, КНР
Країна  КНР
Діяльність політик
Alma mater Hebei Normal Universityd
Посада member of the Politburo of the Chinese Communist Partyd, Chief of the General Office of the Chinese Communist Partyd, member of the Politburo Standing Committee of the Chinese Communist Partyd, Chairman of the Standing Committee of the National People's Congressd і член Всекитайських зборів народних представниківd
Партія КПК
Діти Лі Цяньсіньd
Нагороди
Орден Дружби (Російська Федерація)

Лі Чжаньшу (кит. 栗战书; англ. Li Zhanshu; народився 30 серпня 1950 року) — китайський політик, нинішній голова Постійного комітету Всенародного з'їзду народних депутатів, спікер Китаю. Він член 3 Постійного комітету Політбюро Комуністичної партії Китаю, вищого органу прийняття рішень Китаю.

Лі розпочав свою політичну кар'єру в сільських районах своєї рідної провінції Хебей, піднявшись на посади секретаря Комуністичної партії Сіаня, губернатора провінції Хейлунцзян та секретаря партії провінції Гуйчжоу. У 2012 році він очолив Генеральний офіс Комуністичної партії Китаю. Після 18 -го з'їзду партії Лі став одним з головних радників генерального секретаря партії Сі Цзіньпіна. ЗМІ розцінюють його як старшого члена Сі Цзіньпінської Кліки (англ. Xi Jinping Clique), однієї з основних політичних фракцій у Комуністичній партії Китаю.

Сім'я[ред. | ред. код]

Лі Цяньсінь (кит. 栗潜心; англ. Li Qianxin; народилася близько 1982 року) — його дочка, про яку китайськомовні ЗМІ повідомляють, що в даний час працює в Гонконзі, і один із заступників голови Товариства Хуа Цзін (англ. Hua Jing Society), молодіжної організації, що пропагує співпрацю між материковим Китаєм та Гонконгом. Повідомляється, що вона купила таунхаус у Стенлі Біч (англ. Stanley Beach) у Гонконзі за 15 мільйонів доларів на 2013 рік.

Примітки[ред. | ред. код]