МедінПедагогік

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
МедінПедагогік
нім. MedienPädagogik[1]
Країна видання  Швейцарія[1]
Мова німецька[1]
Видавець MedienPädagogikd[2]
Засновано 2000
ISSN-L 1424-3636
ISSN 1424-3636 (інтернет-публікація[d])

medienpaed.com

МедінПедагогік — професійний електронний журнал з медіа, який позиціонує себе як «журнал для теорії та практики медіаосвіти». Видається секцією ЗМІ Німецького товариства освітніх наук і Університетом педагогічної освіти Цюріха. Це часопис з відкритим доступом, який не стягує плати за публікацію або плату за підписку[3]. Він виходить щорічно з 2000 року за двома тематичними напрямками.

Цільова аудиторія журналу — науковці з комунікацій та ЗМІ, а також професіонали з медіаосвіти. Журнал пропонує форум для обговорення питань теоретичного викладання медіа та орієнтування про стан предметного дискурсу.

Публікуються теоретичні статті за тематикою видання, а також наявні колонки для висвітлення окремих тем. Статті у форматі PDF розміщено безкоштовно на сайті журналу.

Журнал Media Education працює за допомогою програмного забезпечення Open Journal Systems і використовується в різних бібліографічних базах даних . Б. Довідник відкритого доступу Журнали[4] і WorldCat[5] в списку.

Редакторами журналу є Клаус Румлер (Керуючий редактор, Цюріхський університет освіти), Сара Сінкер (Цюріхський університет освіти), Томас Герман (Університет Тургау), Мануела П'єтрас (Університет федеральних збройних сил Мюнхен), Кай-Уве Хюгер Кельн) і Стефан Іске (Університет Отто фон Геріке Магдебург)[6]. Інші професори є членами науково-консультативної ради.[7] .

Посилання[ред. | ред. код]

Wikiversity: Pädagogische Fachzeitschriften (Übersicht) — Kursmaterialien, Forschungsprojekte und wissenschaftlicher Austausch Website (Віківерситет: освітні журнали (огляд) — матеріали курсу, наукові проекти та науковий обмін)

ISSN (Online) 1424-3636

Сайт[ред. | ред. код]

MedienPädagogik (Медіаосвіта). In: weiterbildung.com

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г The ISSN portalParis: ISSN International Centre, 2005. — ISSN 1424-3636
  2. Directory of Open Access Journals — 2003.
  3. Zeitschriftenrichtlinien und Publikationsprozess. In: www.medienpaed.com. Abgerufen am 18. Januar 2017
  4. DOAJ: Directory of Open Access Journals. Abgerufen am 18. Januar 2017.
  5. MedienPädagogik: Zeitschrift für Theorie und Praxis der Medienbildung. Pädagogische Hochschule, Zürich., ISSN 1424-3636 (medienpaed.com [abgerufen am 18. Januar 2017]).
  6. Herausgeberinnen und Herausgeber der Zeitschrift MedienPädagogik. In: medienpaed.com. Abgerufen am 18. Januar 2017.
  7. Wissenschaftlicher Beirat der Zeitschrift MedienPädagogik. In: medienpaed.com. Abgerufen am 18. Januar 2017.