Минуле (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Минуле
Le passé
Жанр Драма
Режисер Асгар Фархаді
Продюсер Alexandre Mallet-Guyd[1]
Сценарист Асгар Фархаді
У головних
ролях
Береніс Бежо
Тахар Рахім
Сабріна Уазані
Оператор Mahmoud Kalarid
Композитор Evgueni Galperined і Youli Galperined
Кінокомпанія France 3 Cinéma
Дистриб'ютор BiM Distribuzioned
Тривалість 130 хв.
Мова французька, перська, дарі[1], англійська[1] і італійська[1]
Країна Шаблон:Франція , Італія
Рік 2013
IMDb ID 2404461
sonyclassics.com/thepast/
CMNS: Минуле у Вікісховищі

«Минуле» (фр. Le passé) — соціально-психологічна драма. Іранський режисер Асгар Фархаді[2] вже має хорошу базу знятих ним фільмів. Багато з них стали лауреатами різних кінофестивалів, так, наприклад, його стрічка «Розлучення Надера і Симін» отримала статуетку Оскара, як найкращий фільм іноземною мовою. Драму «Минуле» теж не обійшли нагородами, але вже журі Каннського кінофестивалю в 2013 році. Фільм отримав гілочки за найкращу жіночу роль (Береніс Бежо) і Приз екуменічного (християнського) журі. На ранніх стадіях розробки фільму Фархаді розраховував, що роль Марі зіграє Маріон Котіяр, але вийшло інакше. Крім того, «Минуле» для іранця став першим повністю французьким фільмом, з французькими акторами. До цього він знімав виключно в рамках кордону і бюджету Ірану. Хіба що кілька останніх фільмів, зокрема «Про Еллі», було знято за підтримки Франції, але мінімальної. Зйомки у Франції вплинули і на загальний антураж, який хай і підтримував загальний настрій фільму, але відрізнявся від звичних для фільмів Асгара зйомок піщаних краєвидів. Цього разу місцем дії стало передмістя Парижа, що омивається дощами.[3].

Опис[ред. | ред. код]

Втомившись від міста Парижа, від країни Франції, іранець Ахмад втікає до себе на батьківщину, до Тегерану, покинувши у Франції дружину та дочку. Удома йому затишніше, а крім того любов між ним і Марі вже давно згасла. Через чотири роки, до Ахмада приходить лист, в якому дружина просить чоловіка приїхати на деякий час назад, щоб оформити папери для розлучення. Марі вже знайшла собі нового супутника життя і збирається спра́вити з ним весілля. Після приїзду, герой бачить стіну вже не між собою і практично колишньою дружиною, а між нею та їх дочкою Люсі. Спроби хоч якось налагодити відношення дочки і матері, відкривають йому деякі подробиці з минулого всієї родини, про які він не підозрював.

Ролі виконують[ред. | ред. код]

Береніс Бежо, Тахар Рахім, Сабріна Уазані

Режисер- Асгар Фархаді Оператор- Махмуд Каларі Композитор- Євгеній Гальперін

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г Freebase Data DumpsGoogle.
  2. Асгар Фархаді
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 2 лютого 2014. Процитовано 21 січня 2014.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)