Мутабельний знак

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Мутабельний знак — третя група знаків Зодіаку. Інша назва — загальний, двотілий знак.

Загальна характеристика[ред. | ред. код]

В астрології мутабельний знак - це знак зодіаку, наприкінці проходження якого Сонцем завершується сезон. Традиційні астрологи називали ці знаки двотілими та загальними, зважаючи на відмінні якості першої та другої половин [1]. Ці знаки розташовані між фіксованими і кардинальними, і поєднують в собі природу та сутність попереднього та наступного знаків [2], тобто є дуальними [3].

Знаки Зодіаку[ред. | ред. код]

Квадрупліцитети знаків за модальністю (хрести)

Знаки Зодіаку, що входять до цієї групи, знаменують завершення сезонів року. До них належать Близнюки, Діва, Стрілець та Риби .

Властивості характеру[ред. | ред. код]

Якщо Асцендент мутабельний, і його управитель також знаходиться в мутабельному знаку, то це опише особу без виражених яскравих якостей, "ні дуже вольова, ні легка до змін, але між тим і іншим"[4]. У питаннях стосовно кількості осіб (немовлят, грабіжників тощо), двотілі знаки часто вказують на те, що більша кількість, ніж один.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. р. Авраам Ибн Эзра, Начало Мудрости. Книга Обоснований. -Издатель Еврейская книга, 2009,ст.116 [1] [Архівовано 9 грудня 2012 у Wayback Machine.]
  2. Лилли, Вильям. Христианская астрология 2004 г., 816 с., с.102
  3. Фроули, Джон. Учебник хорарной астрологии. -М.: Мир Урании, 2010 г., 480 с., с.83 [2] [Архівовано 25 липня 2011 у Wayback Machine.]
  4. Лилли, Вильям. Христианская астрология 2004 г., 816 с., с.103

Література[ред. | ред. код]