Мінакамі Такітаро

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мінакамі Такітаро
яп. 水上瀧太郎
Народився 6 грудня 1887(1887-12-06)[1]
Токіо-сіті[d], Японія
Помер 23 березня 1940(1940-03-23)[1] (52 роки)
Токіо-сіті[d], Японія
·геморагічний інсульт
Поховання Тама[d]
Країна  Японія
Діяльність поет, прозаїк-романіст, письменник, драматург, літературний критик
Alma mater Університет Кейо
Вчителі Йосано Теккан
Знання мов японська
IMDb ID 5932884

Такітару Мінакамі (яп. 水上滝太郎) — колишній японський письменник і літературний критик.

Раннє життя[ред. | ред. код]

Мінакамі народився в елітному районі Азабу у Токіо. Його батько, Абе Тайзо, був засновником страхової компанії «Мейдзі». У 1891 році сім'я переїхала до Мацудзака-чо. Мінакамі відвідував середню школу Кей і грав у бейсбольному клубі школи. Навчаючись у університеті Кейо, його надихнули роботи Кьонки Ізумі та новопризначеного професора Кафу Нагай, який був засновником літературного журналу Міта Бунгаку, започаткованого у 1910 р. Перебуваючи в університеті Кей, Мінакамі зав'язав дружбу з драматургом, сценаристом та директором театру «Бунгакуза» Мантаром Куботою.

Літературна кар'єра[ред. | ред. код]

Будучи студентом університету Кейо, він розпочав свою літературну кар'єру з написання віршів та оповідань для Міти Бунгаку та загальнолюдського літературного журналу Субару. Він створив власний літературний гурток « Рей-но-кай», зібравши своїх майбутніх друзів-письменників у себе вдома.

Вивчаючи економіку в США та об'їздивши 16 країн світу, Мінакамі повернувся до Японії в 1916 році, щоб прийняти посаду в страховій компанії свого батька.

У 20-30-ті роки 20 століття Мінакамі написав численні романи, що зображували життя простих міських людей. Після того, як Університет Кейо відмовився від фінансової підтримки літературного журналу Міта Бунгаку в 1925 році, він (разом із Куботою Мантаро) зробив великий внесок у його підтримку протягом 1930-х років.

Після того, як Університет Кейо відмовився від фінансової підтримки літературного журналу Міта Бунгаку в 1925 році, він (разом із Куботою Мантаро) зробив великий внесок у його підтримку протягом 1930-х років.

Див. також[ред. | ред. код]

Японська література

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]