Містер Нокаут

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Містер Нокаут
рос. Мистер Нокаут
Жанр драматичний фільм, біографічний фільм і boxing filmd
Режисер Артем Михалковd
Сценарист Vladimir Presnyakovd і Oleg Presnyakovd
У головних
ролях
Безруков Сергій Віталійович, Хориняк Віктор Вікторович, Вержбицький Віктор Олександрович, Oleg Chugunovd, Дмитрієва Євгенія Олегівна, Інга Оболдіна, Ігор Савочкин і Стержаков Володимир Олександрович
Мова російська
Країна  Росія
IMDb ID 14694956

«Містер Нокаут» — російський художній фільм у жанрі спортивної драми, який розповідає про видатного радянського боксера Валерія Попенченка. Режисер картини — Артем Міхалков. Головні ролі зіграли Сергій Безруков та Віктор Хориняк. Прем'єра відбулася 23 лютого 2022 року. Телевізійна прем'єра фільму відбулася 12 червня 2023 року на телеканалі «Росія-1».

Сюжет

[ред. | ред. код]

Головний герой фільму — легендарний радянський спортсмен Валерій Попенченко, шестиразовий чемпіон СРСР (1960-1965), дворазовий чемпіон Європи (1963, 1965), олімпійський чемпіон з боксу у другій середній вазі. Єдиний у Радянському Союзі володар Кубка Вела Баркера — приз самого технічного боксера Олімпіади, «Нобелівської премії» для боксерів-аматорів.

Фільм розповідає про дитинство та юнака, навчання та військову службу, початок спортивної кар'єри та здобуті перемоги. Особлива увага приділена стосункам Валерія з його наставником Григорієм Кусік'янцем, який розгледів у норовливому та не надто дисциплінованому курсанті військово-морського училища задатки майбутнього генія світового боксу.

В ролях

[ред. | ред. код]

Виробництво та прем'єра

[ред. | ред. код]

Виробництво фільму тривало понад три роки. Знімання проходили в Росії, Узбекистані, Польщі і Японії.

Режисером фільму був Артем Міхалков. Він заявляє, що сценарій картини частково ґрунтується на реальних фактах біографії спортсмена, але містить елементи художньої вигадки. У фільмі показаний найважчий трираундовий поєдинок у фіналі Токійської олімпіади, під час якого головний герой кілька разів опиняється у нокдауні. Насправді свого суперника з фінального бою, п'ятиразового чемпіона ФРН Еміля Шульца, Містер Нокаут упустив на першій же хвилині першого раунду.

23 листопада 2021 року вийшов перший трейлер картини. Прем'єра відбулася 23 лютого 2022.

Примітки

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]