Міська скупщина міста Загреба

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Міська скупщина міста Загреба
хорв. Gradska skupština Grada Zagreba
 
 
Загальна інформація:
Юрисдикція:
Структура:
Депутатів: 47[1]
Політичні
групи:
Влада (28)

Опозиція (19)

  •      ХДС (6)
  •      Вітчизняний рух (5)
  •      BM365 (5)
  •      МОСТ (3)
Голова міської скупщини: Йошко Клисович (СДП)
з 17 червня 2021
Заступники голови: ще не обрані
Адреса:
Мапа
Адреса: Ulica sv. Ćirila i Metoda 5
10000 Zagreb
Офіційний вебсайт:
www.skupstina.zagreb.hr

Міська скупщина міста Загреба[2] (хорв. Gradska skupština Grada Zagreba) — законодавчий орган столиці Хорватії Загреба, аналог міської ради. Складається з 51 депутата, обраних шляхом таємного голосування на основі загального виборчого права і згідно з принципом пропорційного представництва. Вибори до міської скупщини відбуваються раз на чотири роки — одночасно з виборами мера.

Скупщина засідає у будівлі Старої ратуші, неподалік площі Святого Марка. Це представницький орган, що займається правотворчістю у межах самоврядування міста Загреб та виконує інші обов'язки відповідно до законодавства держави і власного статуту. Міська рада є своєрідною противагою міському голові в управлінській моделі стримувань і противаг. Налічує 24 постійні та тимчасові робочі органи з правом нагляду за різноманітними функціями міської влади.

На установчому засіданні міської скупщина, що відбулося 17 червня 2021 року головою міської скупщини обрано депутата від Соціал-демократичної партії Хорватії Йошка Клисовича.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Klubovi. Skupstina.zagreb.hr. Архів оригіналу за 11 березня 2021. Процитовано 4 березня 2021.
  2. Посол України в Хорватії провів зустрічі з лідером Хорватської демократичної спільноти Томиславом Карамарком та головою Хорватської соціально-ліберальної партії, очільником Міської скупщини міста Загреба Даринком Косором[недоступне посилання]

Посилання[ред. | ред. код]