Нафтове родовище Елвуд

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нафтове родовище Елвуд і морське нафтове родовище Південного Елвуда. Інші родовища нафти показані сірим кольором.

Елвудське нафтове родовище (також пишеться як «Елвуд»)[1] та Офшорне нафтове родовище Південного Елвуда — це пара суміжних, частково активних нафтових родовищ, що примикають до міста Голіта, Каліфорнія, приблизно в 19 км., на захід від Санта-Барбари, в основному на каналі Санта-Барбара. У 1930-х роках нафтове родовище Еллвуд, яке було багатим продуктивним родовищем, було важливим для економічного розвитку району Санта-Барбари. Японський підводний човен обстріляв цей район під час Другої світової війни. Це була перша пряма морська бомбардування континентальної частини США з часів Громадянської війни, що спричинило страх вторгнення на Західне узбережжя.

Налаштування

[ред. | ред. код]

Нафтове родовище Еллвуд розташоване приблизно в 19 км на захід від міста Санта-Барбара, починаючи від західної межі міста Голета, продовжуючи на захід у Тихий океан, а потім повертаючись на берег біля ранчо Дос Пуеблос[en]. Берегові частини поля включають пляжі, прибережні утечі, луки та евкаліптові гаї. Деякі з колишніх нафтових родовищ зараз є частиною відкритого простору Елвуд-Девере, який утримується містом Голета, а курорт Бакара, поле для гольфу Sandpiper і нові житлові комплекси Goleta розташовані на територіях, які раніше займали насосні домкрати, вишки, та резервуари для зберігання нафти[2].

Клімат середземноморський, з рівномірним температурним режимом цілий рік, і більшість опадів випадає з жовтня по квітень у вигляді дощу. Заморозки трапляються рідко. Стік йде в бік океану та до кількох весняних басейнів на обривах. Морські частини нафтового родовища Елвуд знаходяться на відносно мілководді і були пробурені з пірсів.

Геологія

[ред. | ред. код]
Нафтове родовище Елвуд із Заходу

Елвудське нафтове родовище має приблизно 8,0 км., у довжину і до однієї милі в ширину, з його східною та західною оконечністю на берегу. Це антиклінальна структура з нафтою, стратиграфічно захопленою антикліналлю. Розлом More Ranch забезпечує непроникний бар’єр на північному сході. Нафта зустрічається в кількох басейнах, найбільший з яких знаходиться в піщанику Вакерос, приблизно на 1000 м., під поверхнею землі. Інші значні басейни зустрічаються в формації Рінкон на глибині 790 м., і у формації Верхній Сеспе на глибині 1100 м., під поверхнею землі.

Елвудське нафтове родовище містило приблизно 106 мільйонів барелів (16 900 000 м3) нафти, майже вся з яких була вилучена, наскільки це можливо за технологією, доступною до початку 1970-х років. Зараз поле покинуте. За оцінками Міністерства енергетики США, морське родовище South Ellwood містить понад мільярд барелів нафти[3] і приблизно 2,1 мільярда барелів (330 000 000 м3), більшість з яких знаходиться в нерозробленій частині родовища[4]. У 1995 році «Oil and Gas Journal» повідомив про 155 мільйонів барелів (24 600 000 м3) розвіданих запасів[5].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Several prominent and public sources, including the California Department of Oil, Gas, and Geothermal Resources, use the "Elwood" spelling in their database and publications. The fields are named after 19th-century rancher and olive grower Ellwood Cooper, and many other local place names use the "Ellwood" spelling.
  2. Welsh, Nick (17 березня 2016). Ellwood Oil Facility Closer to Closing?. Santa Barbara Independent. Архів оригіналу за 21 березня 2016. Процитовано 17 березня 2016.
  3. An Advanced Fracture Characterization and Well Path Navigation System for Effective Re-Development and Enhancement of Ultimate Recovery from the Complex Monterey Reservoir of the South Ellwood Field, Offshore California. netl.doe.gov (англ.). Архів оригіналу за 3 вересня 2021. Процитовано 3 вересня 2021.
  4. Press release on South Ellwood project Environmental Impact Report. Архів оригіналу за 15 липня 2012. Процитовано 13 вересня 2008.
  5. Oil and Gas Journal on UCSB Clearview Decision. hep.ucsb.edu. Процитовано 3 вересня 2021.