Національне шосе RN-1 (Джибуті)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Національне шосе RN-1
Загальні дані
Країна  Джибуті
Номер RN-1
Довжина 218 км
початок Джибуті
кінець Галафі
Мапа

Національне шосе RN-1 — національне шосе в Джибуті. Його довжина 218 км через регіони Джибуті, Арта та Дикіль. Є частиною шосе Нджамена-Джибуті і є найважливішим дорожнім сполученням у країні.

Останніми роками на дорозі ведеться капітальна реконструкція на кількох ділянках. По щосе інтенсивно проїжджають ефіопські вантажівки[1].

Маршрут[ред. | ред. код]

RN-1 веде до джибутійсько-ефіопського кордону на прикордонному переході Галафі. Від міста Джибуті, яке проходить через три регіони Джибуті від Аденської затоки на сході до Ефіопії на заході, воно проходить через Веа, Омар Джагаа, Мулуд, Даггіроу, Діхіл, Горабоус і Йобокі.

Історія[ред. | ред. код]

Саме 28 червня 1974 року, на дату підписання угоди між французькою територією Афар і Іссас та Ефіопією, було прийнято рішення про будівництво дороги між Дикілем і Галафі з розширенням на 30 км до ефіопської дороги А1 (з'єднання з Ассаб і Аддис-Абеба). Роботи фінансувалися Францією і виконувалися між 1975 і 1976 роками дорожньою компанією COLAS (130 км, включаючи 30 км в Ефіопії). Однак лише після падіння ефіопського військового режиму в 1991 році кордон було відкрито на прикордонній заставі Галафі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Traffic and Road Conditions in Djibouti. Country Reports. Процитовано 3 лютого 2018.