Невідома Україна. Лікарська справа в Україні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лікарська справа в Україні.
ЖанрДокументальне
ОператорМ. Родовський, В. Рябов, Світлана Нові, Фелікс Ржешутек, Наталія Компанцева, Ігор Кривонос, Ігор Недужко
Кінокомпанія«Київнаукфільм»
Тривалість12 по 15хв.
КраїнаУкраїна
Рік1993

«Невідома Україна. Лікарська справа в Україні» — цикл українських документальних фільмів, присвячених історії української медицини.

Кіноцикл складається із 12 15-хвилинних фільмів, створених Національною кінематикою України (спадкоємницею кіностудії «Київнаукфільм») у 1993 році.

Частина документального серіалу Невідома Україна.

Сюжет

[ред. | ред. код]

«Хто не знає свого минулого, той не гідний свого майбутнього» — ці слова видатного українського поета Максима Рильського можна було поставити епіграфом до унікального кіноциклу під спільною назвою «Невідома Україна», що буда створена Национальною кінематекою України.

Був проведений кропіткий пошук в архівах, спецхранах, фондах наукових бібліотек, приватних зібраннях. Знайдено дуже рідкі документи, збережені українською діаспорою та істориками багатьох країн світу. Уважний аналіз і порівняння даних дали змогу авторам поставити кожний фільм на міцний фундамент незаперечних фактів.
Дякуючи цьому циклу «Невідома Україна» являє собою яскраво, наглядно, переконливо і дохідливо відзняту кіномонографію по історії України. В ній знайде багато цікавого для себе і школяр, і звичайний глядач, і професійний історик.

Список серій

[ред. | ред. код]

Джерела

[ред. | ред. код]