Нікопольський фаховий коледж українського Державного університету науки і технологій

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
заклад вищої освіти
Відокремлений структурний підрозділ «Нікопольський фаховий коледж українського Державного університету науки і технологій»
Герб
Герб

Головний корпус

Країна  Україна
Засновано 1944
Акредитація: I рівня
Ректор Рубанов Володимир Миколайович
Сайт: nmt.org.ua
Адреса: проспект Трубників 18, м. Нікополь, Дніпропетровська обл.

CMNS: Відокремлений структурний підрозділ «Нікопольський фаховий коледж українського Державного університету науки і технологій» у Вікісховищі

Відокремлений структурний підрозділ «Нікопольський фаховий коледж українського Державного університету науки і технологій»" — вищий навчальний заклад І рівня акредитації.

Історія[ред. | ред. код]

Федот Семенович Рудобашта

У березні 1944 року наказом наркома чорної металургії СРСР І. Т. Тевосяна був створений Нікопольський металургійний технікум. Спочатку він був філією Дніпропетровського індустріального, а з жовтня 1945 року — філією Запорізького металургійного технікуму. Із серпня 1948 року НМТ став самостійним навчальним закладом.

Першим директором був призначений Федот Семенович Рудобашта — прекрасна людина, педагог й організатор. За короткий час він створив колектив однодумців — викладачів і вихователів, які в найскладніших умовах розпочали підготовку фахівців для підприємств чорної металургії.

У 1974 році Нікопольський металургійний технікум отримав новий комплекс навчальних корпусів по пр. Леніна, 18, де розташовується по теперішній час.

У 1996 р. — технікум входить, до складу Державної металургійної академії України як структурний підрозділ. У 1997 р. було поновлено роботу заочного відділення технікуму. У 1999—2000 рр. технікум успішно пройшов атестацію та акредитацію, підтвердивши своє право на здійснення освітянської діяльності і отримав статус ВНЗ І рівня акредитації.

У 1999 р. Державній металургійній академії України надається статус національної. У 2003 р. на базі технікуму відкрито Нікопольський факультет НМетАУ.

Освітній процес[ред. | ред. код]

Педагогічний колектив

Три навчально-лабораторних корпуси, в яких:

  • сучасно обладнані 68 навчальних кабінетів та 27 лабораторій, комп'ютерні класи, слюсарно-механічні, електромонтажні майстерні,
  • бібліотека з читальною залою, спортивно-оздоровчий комплекс: спортивна та тренажерна зали, стадіон.
  • Висококваліфікований педагогічний колектив.

В технікумі розроблена та впроваджена в навчально-виховний процес система формування особистості й колективу навчального закладу. Першочерговою метою якої є підготовка молодшого спеціаліста, освіченої творчої особистості з високим рівнем морального й фізичного розвитку. Що є результатом послідовної цілеспрямованої роботи по формуванню особистості від абітурієнта до випускника навчального закладу.

Більш ніж 18000 випускників працюють на підприємствах регіону та України, серед яких такі: ВАТ «Нікопольський завод феросплавів», ТОВ «Інтерпайп Ніко Т'юб», ЗАТ «Нікопольський завод технологічної оснастки», ВАТ «Нікопольський південно-трубний завод», ЗАТ «Сентравіс Продакшн Юкрейн», ЗАТ «НЗСТ „ЮТиСТ“», Науково-виробниче об'єднання (НВО) «Трубосталь», ЗАТ «Трубний завод ВСМПО-АВІСМА», ЗАТ «Нікопольський кранобудівний завод», ТОВ «Механічний завод», ЗАТ «Ремонтний завод», ЗАТ «Енергоресурси».

Спеціальності[ред. | ред. код]

Технікум готує молодших спеціалістів за напрямками:

  • 0906 Електротехніка та електротехнології (5.05010704 «Монтаж і експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд»)
  • 6.050401 Металургія (5.05040103 «Виробництво сталі і феросплавів», 5.05040106 «Обробка металів тиском»)
  • 6.050502 Інженерна механіка (5.05050205 «Обслуговування та ремонт обладнання металургійних підприємств»)
  • 6.050503 Машинобудування (5.05050501 «Інструментальне виробництво»)

Форма навчання: денна.

Термін навчання:

  • на базі 9 класів: 3 роки 10 місяців
  • на базі 11 класів: 2 роки 10 місяців

Посилання[ред. | ред. код]