Обговорення користувача:OlhaLaz

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, OlhaLaz!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 19:57, 28 серпня 2018 (UTC)[відповісти]

Міжнародна Організація Стратегічних Досліджень[ред. код]

Міжнародна організація стратегічних досліджень (МОСД) - це незалежний аналітичний центр, створений у 2004 році. Він проводить міждисциплінарні дослідження з питань національних та міжнародних політичних, економічних та з питань безпеки.

Основні напрямки досліджень: міжнародна безпека, тероризм, міжнародні відносини, Близький Схід, Африка, Центральна Азія, Кавказ, Європейський Союз, Балкани, Азіатсько-Тихоокеанський регіон, Північна та Південна Америка, міжнародне право та енергетика. Центральний офіс організації (МОСД) знаходиться в Анкарі, Мебусевлері. В даний час МОСД має 30 постійних експертів / дослідників та 8 технічних працівників. Крім того, організація працює з більш ніж з стома академіками, експертами та дослідниками по всій Туреччині та у всьому світі. Волонтери та працівники неповного робочого часу також беруть участь у роботі МОСД.

Також, пропонуються програми стажування та навчання. На даний момент більше ніж тисяча людей з Туреччини та за кордоном взяли участь у цих програмах. 1.Структура МОСД має чотири основні компоненти; Вчена рада, Адміністративна рада, Спостережна рада та група Почесних членів. Професор д-р Юсуф Зія Оззан очолив Вчену раду в період з 2004 по 2008 рр. Професор д-р Седет Лайзер, який є засновником США, очолив організацію з 2004 по 2010 рр., А Тайібе Гюлек, колишній державний міністр і заступник голови Демократична ліва партія була почесним президентом з 2004 по 2008 рр. У червні 2010 р. Оздем Санберк, колишній заступник міністра закордонних справ і відставний посол, став президентом МОСД і Професором, Д-ром Іхсаном Бальбекем, головою Вченої ради. Професор д-р Камер Касим, професор д-р Сельчук Чалакоглу і Мехмет Тіраш є нинішніми віце-президентами організації.

2. Центри досліджень. • Центр досліджень Європейського Союзу, США • Центр досліджень безпеки США • Центр МОСД для Близького Сходу та Африканських дослідів • Американський центр американських досліджень • Центр з євразійських наук МОСД • Американський Центр Азіатсько-Тихоокеанського Центру • Центр досліджень енергетичної безпеки МСОД • Центр соціальних наук МОСД

3. Активність

• Видання книжок • Інтернет-публікації • Звіт та Пояснення • Проекти • Консалтингові послуги • Медіа послуги • Семінари, конференції та семінари • Стажування та навчальні програми 4. Публікації

Звіти та повідомлення про політику

МОСД готує свої доповіді та аналітичні документи з метою аналізу світових справ в академічній дисципліні . Метою цих публікацій, які підтримуються польовими дослідженнями, є, перш за все, передача точної інформації для осіб, які приймають рішення, та інших відповідних читачів. МОСД опублікували 43 доповіді та 28 політичних документів як англійською, так і турецькою мовами.

Книги

Книги МСОД в основному стосуються міжнародної політики, внутрішньої та зовнішньої безпеки та соціології, і їх написано основним персоналом за участі інших письменників. Кількість книг, опублікованих МСОД опублікувала 63 книжки.

Журнал аналітики

Аналітик - це щомісячний журнал, який був запущений у березні 2011 року. Аналітик проводить поглиблений аналіз регіональних та глобальних проблем та підхід Туреччини до неї в рамках окремої теми щомісяця. Його місія полягає у заповненні розриву між зовнішньою політикою, політикою та формуванням стратегії з його досвідом, конкретними даними та аналітичною точкою зору. У цьому сенсі це один з найвідоміших політичних журналів Туреччини. Аналіст має велику кількість авторів, що об'єднує академіків, професіоналів, бюрократів та політиків на тій же платформі.Саме цим досягнуто широку аудиторію з п'ятьма тисячами примірників, що опубліковані щомісяця.

Журнал середньоазіатських та кавказьких студій

Журнал середньоазіатських та кавказьких досліджень (OAKA) - рецензований науковий журнал. Видається два рази на рік (взимку і влітку). У OAKA публікуються наукові статті та огляди книг як англійською, так і турецькою мовами. Журнал зосереджений на юридичних, політичних, соціологічних, культурних, соціальних, релігійних, антропологічних та економічних дослідженнях щодо Центральної Азії, Кавказу та сусідніх держав (Туреччина, Іран, Пакистан, Індія, Афганістан, Китай, Монголія, Росія) та відповідних регіонів. (Чорне море, Південна Азія, Близький Схід, Далекий Схід) відносини з Середньою Азією та Кавказом.

Огляд міжнародного права та політики

Огляд міжнародного права та політики (UHP) - журнал рецензентів, який публікується чотири рази на рік (взимку, навесні, влітку та восени). Журнал публікує наукові статті та відгуки на книги англійською та турецькою мовами. Хоча журнал є незалежним виданням з точки зору наукових досліджень, він зосереджений переважно на міжнародних відносинах, міжнародному праві та політичній історії. Крім того, журнал приймає документи від вчених по всьому світу про обласні дослідження (Балкан, Кавказу, Європи, Центральної Азії та ін.), Міжнародна безпека, міжнародні відносини, соціологія та антропологія.

Щорічник МОСД

Щорічник США з питань політики та міжнародних відносин є щорічним науковим журналом з англійської мови, рецензований на рецензію. Видання складається з найбільш ексклюзивних статей та оглядів дослідників та дослідників, написаних протягом цього року. Оригінальні твори, написані іншими академіками та дослідниками у своїх галузях, також включені до щорічника. Тому він обробляє широкий спектр питань, які були помітні протягом року перед публікацією, починаючи від політики до економіки та міжнародного права до безпеки.

Журнал "Турецький тиждень"

Журнал "Турецький тижневик" (ЖТТ) - це найвідоміше джерело турецьких новин, яке повідомляє про міжнародну політику англійською мовою. Він був створений у 2004 році. Окрім звітів та коментарів свого персоналу, «Турецький тижневик» також перевидав статті з авторитетних міжнародних ресурсів новин, зокрема агентства Anadolu Agency, Hurriyet Daily News, RFERL, VOA News, Voice of Russia, IWPR, Jerusalem Post, Mehr News, Balkan Insight, Independent Balkan News Agency, SETimes, Xinhua, voxEU.org, Project-Syndicate, REGNUM, Eurasian Home, Uzreport, Sofia News Agency та інших.


Міжнародні партнери

МОСД часто здійснює діяльність зі своїми міжнародними партнерами, включаючи спільні польові дослідження, конференції та семінари та спільні публікації.

• Інститут Брукінгса • Рада з міжнародних відносин (CFR) • Вашингтонський Інститут Близькосхідної Політики (WINEP) • Центр стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS) • Центр стратегічних досліджень Близького Сходу та Південної Азії (NESA) • Атлантична рада • Аналітичний центр Близького Сходу, Центральної Азії та Південно-Східної Азії

МОСД будинок

Головний корпус МОСД, "Будинок МОСД", - перша в Туреччині будівля аналітичного центру. 7 - поверховий будинок був відкритий президентом Абдуллою Гюлем 4 листопада 2009 року. Архітектором будівлі є Сонер. OlhaLaz (обговорення) 21:48, 28 серпня 2018 (UTC)[відповісти]

Імператор Тяньцзо з Ляо[ред. код]

Імператор Тяньцзо з Ляо Імператор Тяньцзо з Ляо (5 червня 1075 - 1128 або 1156), особисте ім'я Єлу Яньсі, також на ім'я вічливості Янінг, був дев'ятий і останній імператор династії Ляо. У 1101 він змінив діда, імператора Даозун, і царював до падіння династії Ляо в 1125 році.

Єлу Яньсі Імператор династії Ляо Царювання 12 лютого 1101 - 26 березня 1125 р Попередник Імператор Даозунг

Народився Єлу Яньсі

      Аго (ім'я дитини)
      5 червня 1075 р

Помер 1128 [1] або 1156 [2] (в 53 або 81 роки)

Ера правління по датах К'ютонг (1101-1110 ) Тяньцин ( 1111-1120 ) Баода ( 1121-1125 ) Батько - Єлу Джум Матір - Ладі Сяо

Імператор Тяньцзо з Ляо Тоадиційна китайська 遼 天祚帝 Спрощена китайська 辽 天祚帝


Ханью Піньінь Ліао Тіанзут ді

Аго (ім'я дитини) Китайська 阿 果 Ханью Пінін Агурот Єлу Яньсі (синізоване ім'я) Китайська 耶律 延禧 Ханью Піньінь Єлу Яньсі

Янінг (ім'я ввічливості) Традиційна китайська 延 寧 Спрощена китайська 延 宁 Ханью Піньінь Яньнінг


Вторгнення в Юрчина Під час правління імператора Тяньцзу у 1915 році Юрхітбіра під керівництвом Агуди заснував династію Цзинь. Агуда утворив Альянс, проведений в Сеоіті, династію Північної Суни, очолюваній Китаєм, проти династії Ляо, і почав встановлювати владу над колишньою територією Ляо в Монголії. Імператор Тяньцзу, проте, виявився некомпетентним у боротьбі з загрозою Юрчен, і в 1115 році генерали Ляо спробували перевести на трон свого дядька Елі Чунь, але його було зруйновано. Юрченці вийшли з Маньчжурії в 1117 році і захопили верховну столицю Ляо в 1120 році, а потім її центральний капітал в 1122 році. У 1121 році була спроба встановити сина імператора Тяньцзу, принца Цзінь, на престолі, але знову було зірвано. Принц був страчений, і більшість учасників перевороту перейшли до юрченців. У 1122 році імператор Тяньцзу втік із південної столиці Ляо (сьогоднішній Пекін) до західних областей. Тоді його дядько Елю Чун утворив недовго діючу Північну ліайську династію в південній столиці, але скоро після цього помер, а південна столиця була захоплена юрхами наприкінці 1122 року або на початку 1123 року.


Кінець династії Ляо Після закінчення династії Північного Ляо, генерал Еллу Даші відновив імператора Тяньцзу. У 1123 р. Юрчі захопили палац імператора Тяньцзу в Цінчжуні (південь від сучасного Хоххота), захопивши членів своєї сім'ї. Імператор Тяньцзу втік до Західного Сіа і шукав там притулку. Пізніше імператор Тяньцзу висловив намір напасти на юрченців, але Єлу Даші не підтримав його, вважаючи це безглузддям, оскільки Юрченці були надто сильними. У 1124 році Еллу Даші біг на захід з групою його послідовників і заснував династію західного Ляо. У 1125 році імператор Тяньцзу був захоплений династією Цзинь, цим закінчивши династію Ляо. Загибель У 1156 році, в акті приниження, імператор Цзинь наказав йому і імператору Циньцзона Пісні змагатися в матчі поло. Імператор Циньцонг був слабким і кволим, тому швидко звалився з коня. Сам Елю Янксі був більш знайомий з їздою на конях і намагався втекти, але був убитий ерхенськими лучниками.

Заголовки Принц Лян (1081-1084) Принц Яна (1084-1101) Імператор Цзянь (1101-1125) Принц Хайбіна (1125 р.)

 OlhaLaz (обговорення) 21:53, 28 серпня 2018 (UTC)[відповісти]