Обговорення користувача:Se Rəgəzinski

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Se Rəgəzinski!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 11:19, 25 грудня 2023 (UTC)[відповісти]

Тенденційні редагування[ред. код]

Вітаю. Переглянув ваші редагування і маю претензії.

  • ред. № 41429591: користуються підтримкоюпіддержує, що зламало логіку речення. Можна було б написати яких підтримує / піддержує Іран.
  • ред. № 41429794: направили президенту країни проханняпопросили президента. Це різні речі. Направити прохання — це направити офіційне звернення певного виду, а попросити — це неформально звернутись. Президента можна попросити пропустити у проході, говорити тихіше, зробити паузу. Далі. У переговорах брали участьдомовлялися, можливість приєднанняприєднання — зменшення точності висловів.
  • ред. № 41430256: цінності самовираження надають пріоритет [кому/чому]В Цінностей самовираження головне [хто/що] — заміна цілком нормальної конструкції на цілком помилкову: 1) порушення стилю щодо попередніх пунктів, 2) зайва велика літера, 3) пропущено тире після слова головне, 4) змінено сенс, оскільки слова пріоритет і головне мають різні відтінки значень.
  • ред. № 41436367: у вузькому сенсізокрема. Це зовсім різні вислови: перше свідчить про різні визначення, а друге вказує на частинний випадок єдиного наявного визначення. Це помилка.
  • ред. № 41437796: відносно додаванняза додаванням — заміна усталеного математичного вислову на більш розмовний.
  • ред. № 41438232: перепис населення беззаперечно можна провести, але зробити — дуже вже розмовний стиль. Чисельність населення країни — зрозуміло та усталено, кількість людей у країні — це якщо включити туристів, чи що?
  • Далі йдуть числення заміни старший на старіший. Почнемо з того, що всі словники фіксують слово старший без приміток. Закінчимо на тому, що це слово активно вживали Котляревський, Квітка-Основ'яненко, Костомаров, Шевченко, Вовчок, Куліш, Франко — мабуть, дуже зросійщені особи. Тож такі виправлення дивують. Особливо, коли це відбувається без огляду на контекст, де слово старіший просто неприпустиме.
  • ред. № 41450340: представляє Велику Британіювиступає Велику Британію.

Отже, підсумовуючи ваш внесок: хоча ви деінде виправляєте справжні помилки, більшість редагувань є суто тенденційними — ви виправляєте одні нормативні форми на інші. Цей пуризм є небажаним, оскільки українська мова багата різними формами, і визначати на свій смак правильність не варто. Бачу дуже недбалий підхід, оскільки ви ігноруєте контекст, постійно припускаєтесь грубих помилок і ламаєте логіку речень. Тож замінювати одні помилки (а тим більше — припустимі форми) на інші є хибним підходом. І останнє, вже менш суттєве: в деяких випадках ви прибрали надмірний канцеляризм. Однак, до певної міри він притаманний Вікіпедії, оскільки це енциклопедія — в багатьох випадках надмірність і пасивний стан суттєво підвищують зрозумілість тексту, особливо щодо технічних галузей.

Це звернення є передусім не діалогом, а попередженням, що у разі продовження сумнівних виправлень, ви можете отримати прогресивне блокування від інших адміністраторів. Раджу виправляти об'єктивні помилки та наповнювати Вікіпедію якісним контентом, а не просувати власний стандарт української мови. Звісно, у ваших текстах ви можете вживати будь-які нормативні конструкції та слова, просто не слід виправляти авторський стиль інших редакторів без вагомих причин. -- Rajaton Rakkaus 🖂 10:31, 17 січня 2024 (UTC)[відповісти]

Щиро дякую. Ваша правда. Я дещо стара людина для "гаджетів", не знаю, як прибрати функцію, що завсіди "виправляє". Доки опаную телефон, краще нічого не робити --Se Rəgəzinski (обговорення) 14:35, 17 січня 2024 (UTC)[відповісти]