Ольга Фонда

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ольга Фонда
англ. Olga Fonda
Ім'я при народженні Ольга Чакова
Народилася 1 жовтня 1982(1982-10-01) (41 рік)
Ухта, СРСР
Громадянство США США
Діяльність акторка, модель, телеакторка, кіноакторка
Alma mater University of Maine at Augustad
Роки діяльності 2005 — донині
IMDb ID 2044686

CMNS: Ольга Фонда у Вікісховищі

Ольга Фонда (англ. Olga Fonda; нар. 1 жовтня 1982, Ухта) — американська акторка та фотомодель[1] російського походження[2].

Біографія[ред. | ред. код]

Ольга Фонда народилася 1 жовтня 1982 року в місті Ухта[3], СРСР (нині — Росія). Ольга з дитинства була спокійною дівчинкою, вона багато і серйозно вчилася. І хоча її батьки не пов'язані зі світом мистецтва, сама дівчинка завжди мріяла зніматися в кіно і виконувати пісні на сцені. Вона багато грала ролей у шкільних спектаклях і брала участь у міському літературному гуртку, де досвідчені викладачі навчали дітей сценічної мови і красивого читання віршів і прози. Ольга виступала на всіх шкільних заходах, вона завжди була першою помічницею для вчителів та однокласників.

У середніх класах Ольга організувала свій театр, де вона з хлопцями придумувала міні-спектаклі і поетичні композиції. Вони навіть поставили свій спектакль, а Ольга шила костюми. Паралельно Ольга закінчила курси юних філологів і серйозно займалася етнографією. Вона обожнювала все, що було пов'язано з літературою та історією рідного краю, з життям її предків і життям простого народу. Проте сталося так, що Ольга з батьками виїхала з Росії, коли їй виповнилося 15 років.

У штаті Мен, США дівчинка відучилася один рік у школі Вінтроп, але вона так сумувала по Росії, що після цього поїхала додому. Після недовгого перебування на батьківщині батьки змусили Ольгу повернутися до Америки і вступити до Університету. Дівчина, маючи струнку фігуру і зріст 169 см, закінчила навчання і стала професійною моделлю[4]. Після цього Ольга багато знімалася на телебаченні в рекламі торгових марок «Motorola» і «Puma». Багато разів фотомодель знімалась дли європейських каталогів і обкладинок журналів.

Ольга також знімалася в кліпах, а найвдалішою її роботою стали зйомки в кліпі співака Олександра Когана. Їй подобалося працювати з людьми з шоу-бізнесу, і як розповідає сама актриса, вона любить бути в оточенні знаменитостей і в оточенні телекамер.

2006 року відбувся дебют Ольги і вона з'явилася на широких екранах у епізоді серіалу «Частини тіла». Після цього молоду дівчину зауважує режисер Шон Леві, який у цей момент шукав дівчину на роль Фарри Лемкової у фільмі «Реальна сталь». Ольга погодилася прийти на прослуховування, і режисер затвердив молоду актрису грати цю роль[5][6]. Продюсерами цієї картини виступили такі відомі особистості, як Стівен Спілберг і Роберт Земекіс. Світова прем'єра кінокартини відбулася в Парижі у вересні 2011 року і вона мала великий успіх.

Ольга продовжувала зніматися в кіно, і їй діставалися ролі переважно російських дівчат, і в основному без слів. Однак після зйомок в таких серіалах, як «Красені» і «Як я познайомився з вашою мамою», дівчина отримала роль у повнометражній картині «Любовні рани».

Особисте життя[ред. | ред. код]

Прізвище Фонда — це не справжнє прізвище дівчини. Від батьків їй дісталося прізвище Чакова, але іноземцям таке слово виявилося важким для вимови, і за порадою друзів Ольга взяла псевдонім Фонда. Спочатку це був її псевдонім, а потім вона офіційно зареєструвала його, як своє нове прізвище.

2000 року дівчина вийшла заміж за Майкла Фундамінські, але через ревнощі дівчини до роботи, їм довелося розлучитися у 2005 році.

Проживає у Лос-Анджелесі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Esquire Presents Me in My Place with Olga Fonda
  2. Колесник О. Бывшая ухтинка — американская модель [Архівовано 24 грудня 2013 у Wayback Machine.] — «НЭП» № 50(805) от 21 декабря 2007 года.
  3. Adams, Betty (20 лютого 2010). Former Winthrop exchange student takes on Hollywood. Morning Sentinel. Waterville, Maine. Архів оригіналу за жовтень 6, 2011. Процитовано 6 жовтня 2011.
  4. Hyland, Veronique (8 серпня 2011). Olga Fonda Talks Real Steel and Her Russian Roots. Harper's Bazaar. Архів оригіналу за жовтень 6, 2011. Процитовано 6 жовтня 2011.
  5. Ditzian, Eric (28 жовтня 2010). 'Breaking Dawn' Cast: Meet The New Faces. MTV. Процитовано 13 грудня 2010.
  6. Moore, Jason (7 червня 2010). Real Steel: Hope Davis and Olga Fonda Join the Cast. SciFi Mafia. Архів оригіналу за грудень 2, 2013. Процитовано грудень 23, 2013.

Посилання[ред. | ред. код]