Онопрієнко Віталій Сергійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Віталій Онопрієнко
Онопрієнко Віталій Сергійович
 Молодший сержант
Загальна інформація
Народження 1989(1989)
Келеберда
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Формування
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Герой України
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Віталій Сергійович Онопрієнко — молодший сержант Збройних сил України, що відзначився у ході російського вторгнення в Україну, учасник російсько-української війни, Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився в 1989 році. Дитячі та юнацькі роки минули у с. Келеберда Канівського р-ну.

Віталій Онопрієнко проживає в селі Головківка на Черкащині.

З початком повномасштабного вторгнення військ РФ долучився до лав ЗСУ (8 березня 2022) бере участь у його відсічі на території Донеччини. Служить у 110-й окремій механізованій бригаді імені генерал-хорунжого Марка Безручка Збройних сил України. Власноруч знищив у боях 31 ворожий танк [1][2].

У жовтні 2022 року за проявлені особисту хоробрість і самовідданість під час порятунку бойового товариша Віталія було нагороджено орденом «За мужність» третього ступеня [2].

Президент України Володимир Зеленський 24 лютого 2023 року особисто на Софіївському майдані вручив герою орден «Золота Зірка»[3][4].

Нагороди[ред. | ред. код]

  • Звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (23 лютого 2023) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Онопрієнко Віталій Сергійович.
  2. а б Власноруч знищив у боях 31 ворожий танк.
  3. Уродженець Чигиринщини отримав звання Героя України та орден “Золота Зірка” | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області. provce.ck.ua (укр.). 25 лютого 2023. Процитовано 26 лютого 2023.
  4. Звання Героя України присвоєно жителю Головківки Черкаського району - ТРК Ільдана | Свіжі новини і події м.Черкаси | Україна. ildana.tv. Процитовано 4 березня 2023.

Джерела[ред. | ред. код]