Останній урок

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Останній урок
La journée de la jupe
Жанрдрама
РежисерЖан-Поль Лілієнфельд
ПродюсерАрієль Аркіназі
Бенедикт Лесаж
СценаристЖан-Поль Лілієнфельд
У головних
ролях
Ізабель Аджані
Дені Подалідес
Янн Коллетт
Наталі Безансон
ОператорПаскаль Рабо
КомпозиторKohann
КінокомпаніяMascaret Films
Arte France
Дистриб'юторNetflix
Тривалість87 хвилин
Мовафранцузька
КраїнаФранція Франція
Бельгія Бельгія
Рік2008
IMDbID 1286809
rezofilms.com/distribution/la-journee-de-la-jupe

«Останній урок» (фр. La journée de la jupe, англ. Skirt Day) — французький кінофільм, прем'єра якого відбулася у 2008 році.

Прем'єра фільму пройшла 18 вересня 2008 року на кінофестивалі в Ла Рошелі. У лютому 2009-го фільм показали на Берлінському кінофестивалі. У прокат у Франції вийшов у березні 2009 року.

За головну роль в цьому фільмі Ізабель Аджані була уп'яте за свою кар'єру відзначена премії «Сезар» за найкращу жіночу роль. Фільм також був номінований на премію «Сезар» як найкращий фільм і за найкращий оригінальний сценарій (Жан-Поль Лілієнфельд).

Зміст

[ред. | ред. код]

Головна героїня – вчителька у школі. Більшість її учнів – це важкі підлітки. Жінка постійно терпить знущання і глузування з їхнього боку. Та ніхто не звертає уваги на те, що події от-от вийдуть із-під контролю. Під час чергового інциденту в класі до рук викладачки потрапляє справжній пістолет. Вона бере в заручники дітей, хоча не знає, що може зробити далі. Поліція готує штурм, а у вчителя і її підопічних є ще деякий час, щоб з'ясувати причини постійних конфліктів і вирішити ситуацію без використання сили.

Посилання

[ред. | ред. код]