Острів (мінісеріал, 2019)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Острів
Une île
Тип мінісеріал
Телеканал(и) ARTE
Жанр Драма/Фантастичний
Тривалість серії 45 хвилин
Сценарист Орельєн Молас,
Гайя Гаусті,
Сімон Мутару,
Марсія Романо
Режисер Жюльєн Труссельє
Оператор Девід Кейлі
Продюсери Ніколь Коллет
У головних ролях Ное Абіта,
Летиція Каста,
Сержі Лопес,
Мануель Савері
Країна-виробник Франція
Мова оригіналу французька
Перша поява 2020
Перший показ 9 січня 2020 — 16 січня 2020
Кількість сезонів 1
Кількість серій 6
Посилання

«Острів» (фр. Une île) — французький телевізійний мінісеріал 2019 року, створений телеканалом ARTE. Головні ролі виконали Ное Абіта, Летиція Каста, Сержі Лопес та Мануель Савері. Прем'єра відбулася 9—16 січня 2020 року[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

Юна Хлоя мешкає на острові, більшість жителів якого — рибалки. Вона не знає хто її батьки, в чотирирічному віці її знайшли в гроті на узбережжі, і тоді ж там загинув хлопчик на ім'я П'єр, брат поліцейського Лоїка, в якого закохана Хлоя, і Сабіни — її найліпшої подруги. Сабіна запрошує Хлою на пляжну вечірку на честь свого дня народження. Борис, приятель хлопця Сабіни — Йохана, підмішує Хлої в напій екстезі, після чого його самого знаходять на березі у стані коми. Хлоя не може нічого пояснити, вона нічого не пам'ятає. Тоді ж у морі зникають двоє рибалок, у тім числі й Леон, чоловік Франсуази, яка взяла Хлою на виховання. У трюмі їхнього човна поліція знаходить жінку без одягу і документів, яка лиш назвала своє ім'я — Теа. Пізніше вона зникає з лікарні, а лікаря, що оглядав її, знаходять мертвим у нього вдома — без усяких слідів насильницької смерті.

З континенту приїжджає поліцейський капітан на ім'я Бруно, щоб допомогти з розслідуванням Лоїку та його напарниці Габрієль. Франсуаза знаходить Теа в кімнаті Хлої і запитує її про зникнення свого чоловіка. Замість відповіді Теа лякає жінку, розповідаючи їй про неї такі речі, які могли бути відомі лише самій Франсуазі. Теа будь що намагається зустрітися з Хлоєю і поговорити. Врешті вона розповідає їй, що вони обидві — русалки. Дівчина згадує, що то вона — Хлоя — убила тоді П'єра в гроті, злякавшись смолоскипа в його руці. Теа і Хлоя йдуть у таверну до Сезара, бо то він забрав малу Хлою з гроту і віддав до притулку. Хлоя танцює з Йоханом, хлопцем Сабіни, яка бачить їхній танок в інтернеті і ображається. В таверні Теа знайомиться з чоловіком і убиває його. Бруно захоплює Теа на місці злочину і закохуються в неї. Сезар намагається застрелити Теа, але Бруно стає йому на заваді і отримує поранення. Пізніше Теа зцілює його і вони закохуються одне в одного. Хлоя з Лоїком теж закохані і одного вечора вона лишається в нього.

Тим часом через скинуті в море діжки з хімікатами масово гине риба, а Теа і Хлоя хворіють. Вони вистежують тих хто це робить і, заскочивши їх серед моря, Теа вбиває одного з них, а іншого доручає убити Хлої. Дівчина відмовляється і втікає, а інший чоловік серйозно ранить Теа гарпуном. Бруно знаходить її й намагається допомогти. В цей час Борис виходить з коми й каже Йохану, що в усім винна Хлоя, що вона — не людина, й кінчає життя самогубством. Жадаючи помсти Йохан викрадає Хлою, перед тим зачинивши Сабіну і застреливши Бруно, які намагалися його зупинити. Йохан зачиняє Хлою в резервуарі з водою, повністю затопивши його, і коли вона лишається живою, він розуміє хто вона. По Хлою приходить Теа і випускає Сабіну, яка одразу телефонує Лоїку. Дізнавшись про смерть Бруно, Теа не хоче більше жити без нього, і тому дозволяє Йохану спалити себе. Лоїку доводиться застрелити Йохана, але той встигає вистрілити в Хлою, яка помирає на руках в Лоїка. Лоїк з Сабіною відносять її тіло до моря.

У фінальних кадрах Лоїк занурюється у глибину і завмирає там, пильно вдивляючись в темряву, неначе чекає на когось.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Ное Абіта Хлоя Хлоя
Летиція Каста Теа Теа
Сержі Лопес Бруно Бруно
Мануель Савері Лоїк Лоїк
Альба Гайя Белуджі Сабіна Сабіна
Марі-П'єр Нуво Габрієль Габрієль
Анрі-Ноель Табарі Йохан Йохан
Седрік Аппієтто Сезар Сезар
Веронік Вольта Франсуаза Франсуаза
Тео Берже Борис Борис

Місця зйомок[ред. | ред. код]

Зйомки проходили на Корсиці з серпня по листопад 2018 року[2].

Нагороди[ред. | ред. код]

  • Mania Series Festival 2019 — приз за найкращій французький серіал[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Une île : la fable écologique et féministe d’Arte avec Laetitia Casta. tvmag.lefigaro.fr. 9 січня 2020. Архів оригіналу за 29 січня 2020. Процитовано 29 січня 2020.
  2. Exclusif : Laetitia Casta en tournage en Corse, l'interview. France 3 Corse ViaStella (фр.). Архів оригіналу за 29 січня 2020. Процитовано 29 січня 2020.
  3. Inter, France (14 січня 2020). Laetitia Casta en sirène ne convainc pas les critiques "D'une heure en séries". www.franceinter.fr (фр.). Архів оригіналу за 29 січня 2020. Процитовано 29 січня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]

«Острів» (2019) на IMDb (англ.)