Отже, війна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Отже, війна
англ. This Means War
Жанр комедія
Режисер МакДжі
Продюсер Саймон Кінберг
Джеймс Лессітер
Роберт Сімондс
Вілл Сміт
Сценарист Тімоті Давлін
Маркус Гоутесен
Саймон Кінберг
У головних
ролях
Різ Візерспун
Кріс Пайн
Том Гарді
Тіль Швайгер
Оператор Рассел Карпентер
Композитор Крістоф Бек
Кінокомпанія 20th Century Fox
Дистриб'ютор UFD
Тривалість 94 хв.
Мова англійська
Країна США
Рік 2012
Кошторис $65 мільйонів
Касові збори $155 867 072[1]
IMDb ID 1596350
thismeanswarmovie.com
CMNS: Отже, війна у Вікісховищі

«Отже, війна» (англ. This Means War) — романтична комедія, екшн випуску 2012 року режисера Макджі. Зіркові актори Різ Візерспун, Кріс Пайн і Том Гарді як жертви трикутника кохання, в якому два агенти ЦРУ і найкращі друзі (Пайн та Гарді) виявляють, що вони зустрічаються з однією жінкою (Візерспун).

Сюжет[ред. | ред. код]

Агенти ЦРУ і найкращі друзі Франклін Фостер (Кріс Пайн) і Так Генсон (Том Гарді) прибувають до Гонконга, щоб перешкодити міжнародному злочинцю Гейнриху (Тіль Швайгер) отримати зброю масового знищення, але завдання йде косо, через загибель молодшого брата Генріха Джонаса (Клінт Карлетон) і Генріх клянеться помститись за нього. Для захисту агентів, їхній бос, Коллінз (Анджела Бассетт), переводить їх на паперову роботу по поверненні до Америки.

Франклін — бабій, прикривається легендою про капітана круїзного судна, а Так, який подає себе як агента з мандрів, має колишню дружину, Кеті (Ебігейл Спенсер) і сина, Джо (Джо Пол Руттон). Щоб підбадьорити свого друга, Франклін переконує його спробувати онлайн-службу знайомств. Трохи згодом, Так зацікавлюється панянкою на ім'я Лоран Скотт (Різ Візерспун), яка керує дослідженням продуктів, і нещодавно порвала з хлопцем. Під час короткого побачення, молоді знаходять спільну мову, після чого Лоран йде.

Зустрівши Лоран у кінопрокаті, Франклін починає загравати з нею, але вона зрозумів, що він бабій, незважає на нього і йде. Зацікавлений Франклін, під час показу одного з продуктів, все ж умовляє Лоран піти з ним на побачення. Спочатку Лоран намагається втекти з побачення, але зустрів свого колишнього цілує Франкліна, викликавши цим ревнощі. У Лоран виникає почуття ніяковості через зустрічі з двома чоловіками одночасно, але її найкраща подруга Тріш (Челсі Гендлер) умовляє її обрати одного з них.

Франклін і Так, невдовзі виявляють, що закохані в одну дівчину. Вони вирішують встановити певні правила, не казати їй про те, що вони знайомі, не заважати один одному спокушати її, не займатись з нею сексом. Хоча обидва одразу їх порушують, користуючись технологіями ЦРУ, щоб шпигувати за нею, з"ясувати все про її життя, дізнатись її характер, смаки і колишніх хлопців. Зрештою Франклін і Лоран займаються сексом, що майже вдається Таку, однак Лоран зупиняє його пославшись на відчуття ніяковості.

Одного разу Лоран запрошує Така на обід. Тим часом Франклін дізнається, що Генріх в Америці і збирається поквитатись із Таком. Франклін перериває побачення і попереджає Така про небезпеку, але той не вірить йому і починається бійка, під час якої Лоран дізнається, що вони друзі і їде разом з Тріш. Тут їх захоплює Генріх, з планом через них дістатись до Франкліна і Така.

Франклін і Так переслідують Гейнріха і рятують Тріш та Лоран. Під час перегонів вони показують, що вони агенти ЦРУ. За порадою Лоран вони розстрілюють фари броньованої автівки Генріха, через що спрацьовує повітряна подушка і автівка виходить з ладу. Франклін і Так стоять по різних боках дороги і кличуть Лоран до себе. Зрештою автівка падає з мосту і Генріх гине. Лоран стрибає на бік Франкліна, тут стає зрозумілим кого вона кохає. Невдовзі по тому Так мириться з Кеті і знов одружується з нею.

Через деякий час Франклін і Так на завданні мають стрибнути з парашутами з вантажного літака. Тут Франклін каже Таку, що вони з Лоран збираються одружитись і, що він займався сексом з Кеті до її знайомства з Таком, і не вважає його винним, що він займався сексом з Лоран. Розгніваний Так каже, що не займався сексом з Лоран, а тільки перевіряв ревність Франкліна і кидається на свого друга, після чого обидва вивалюються з літака.

В ролях[ред. | ред. код]

Огляди[ред. | ред. код]

Фільм отримав загалом погані відгуки. Базуючись на 117 оглядах, він отримав 24 % «гнилих» очок на Rotten Tomatoes. Серед 34 провідних критиків, він має лише 24 % схвалення із спільним вироком, «Кар'єрна неприємність для всіх трьох головних акторів, Отже, війна гучний, незграбно зрежисований і ані романтичний, ані смішний.»[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. This Means War (2012). Box Office Mojo. Internet Movie Database. Архів оригіналу за 21 липня 2013. Процитовано 27 червня 2012.
  2. This Means War. Flixster. Rotten Tomatoes. Архів оригіналу за 21 лютого 2012. Процитовано 18 лютого 2012.