Отто Вухерер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Отто Вухерер
Народився 7 липня 1820(1820-07-07)[1]
Порту, Португалія
Помер 7 травня 1873(1873-05-07)[1] (52 роки)
Баїя, Бразилія
·інфаркт міокарда
Країна  Бразилія
Діяльність лікар, науковець, герпетолог

CMNS: Отто Вухерер у Вікісховищі

Отто Вухерер (порт. Otto Edward Henry Wucherer; 7 липня 1820(18200707), Порту, Португалія — 7 травня 1873, Баїя, Бразилія) — бразильський лікар, який був одним з перших дослідників філяріїдозів.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився в сім'ї нідерландки та німця в Порту, пізніше переїхав до Гамбурга, де працював в аптеці. Він вивчав медицину в Тюбінгенському університеті, отримавши докторський ступінь у 1841 році як учень Фердинанда Готліба фон Гмеліна. Пізніше він практикував у Лондоні в лікарні Святого Варфоломія та в Лісабоні. У 1843 році він переїхав до Бразилії, врешті-решт оселившись у місті Салвадор, Баїя, де він пропрацював лікарем до самої смерті.

У 1866 році Вухерер продемонстрував філярії в сечі пацієнта. Gazeta Médica da Bahia була першою в країні, яка опублікувала роботу Вухерера, засновника бразильської гельмінтології. Його світовій пріоритет у цьому завжди підкреслював відомий бразильський науковець Жозе Франсиско да Сілва Ліма (пол. José Francisco de Silva Lima), хоча це й висвітлено було в провінційній газеті.

Його ім'я присвоєне роду круглих черв'яків Wuchereria і є в наукових назвах двох видів рептилій Elapomorphus wuchereri та Leposternon wuchereri. Ще одним напрямком його досліджень були змії: виявлення їх нових видів, опис морфологічних характеристик, звичок, що дозволяють визначити отруйних змій.

Помер від інфаркту міокарда.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Base biographique

Джерела[ред. | ред. код]

  • Ronaldo Ribeiro Jacobina, Leandra Chaves, Rodolfo Barros A "ESCOLA TROPICALIST A «ESCOLA TROPICALISTA» E A F " E A FACULDADE DE MEDICINA DA BAHIA CULDADE DE MEDICINA DA BAHIA. Gazeta Médica da Bahia 2008;78 (2):86-93 [1] (порт.)