Офіційні візити Президента Леоніда Кравчука 1994

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Офіційні візити Президента Леоніда Кравчука 1994
Країна  Україна
Попередник Офіційні візити Президента Леоніда Кравчука 1993
Дата й час 1994
Цей список перелічує Саміт

Список офіційних закордонних візитів та робочих поїздок в межах України, здійснених 1-м Президентом України Леонідом Кравчуком у 1994 році. Кольором виділено закордонні візити.

Січень[ред. | ред. код]

Дата Країна чи область України Місце Деталі
12 січня  Київська область Бориспіль Проведено переговори та спільну пресконференцію з президентом США Білом Клінтоном в Бориспільському аеропорту[1].
14 січня  Росія Росія Москва Тристороння зустріч між президентами Росії — Борисом Єльциним, США — Білом Клінтоном та України — Леонідом Кравчукум щодо питань співпраці в галузі ядерної зброї. Наслідком стала спільна заява про вивезення з території України ядерної зброї та компенсації за це від Російської Федерації, чим зафіксовано міжнародні зобов'язання України щодо без'ядерного статусу[2][3].

Березень[ред. | ред. код]

Дата Країна чи область України Місце Деталі
3 березня  —
5 березня 
США США Вашингтон Зустріч з президентом США Білом Клінтоном; підписано домовленість про розвиток дружби та співробітництва між країнами[1].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Основні зустрічі президентів України та США: історія питання. https://www.slovoidilo.ua/. Процитовано 4 липня 2021.
  2. Тристороння заява Президентів України, США та Росії. Офіційний портал Верховної Ради України. Процитовано 4 липня 2021.
  3. Цей день в історії. Ядерне роззброєння. https://www.jnsm.com.ua/. Процитовано 4 липня 2021.