Пайнберрі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пайнберрі

Біологічна класифікація
Домен: Ядерні (Eukaryota)
Царство: Рослини (Plantae)
Відділ: Streptophyta
Надклас: Покритонасінні (Magnoliophyta)
Родина: Розові
Підродина: Розанні (Rosoideae)
Рід: Суниці (Fragaria)
Вид: Суниці садові (Fragaria*ananassa)
Культивар Пайнберрі (Pineberry)
Посилання
Вікісховище: Pineberries

Пайнберрі (нід. Ananaserdbeeren, англ. Pineberry) — гібрид суниці чилійської (Fragaria chiloensis) і суниці віргінської (Fragaria virginiana). Виведений в Нідерландах, і створений Хансом де Йонгом[1]. Забарвлення ягоди варіюється від оранжевого до білуватого.[2] У 2009 році офіційно ягода була названа «Ananaserdbeeren», що означає ананасова полуниця, але потім для ринку Великої Британії ягоду перейменували в «пайнберрі» (англ. pineberry).

Пайнберрі в Європі вирощують в обмеженій кількості, орієнтуючись на справжніх гурманів, так як ягоди занадто дрібні і дорогі, що робить цей бізнес малодоходним. Існують інші сорти, такі як «біла насолода», «біла душа». Ціна за 125 грам становить від 4 до 6 доларів. Знадобилося близько шести років вирощування і селекції, щоб ягода досягла такої досконалості, як тепер. Розміри пайнберрі складають від 15 до 23 мм, вирощується в теплицях. Зріла ягода має біле забарвлення, з червоними насінинами.[3] Пайнберрі теплолюбний, не переносить надмірне зволоження ґрунту і велику відстань між кущами.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Cassidy, Katie (31 березня 2010). Strawberry That Pines To Be Another Fruit. Sky News. Архів оригіналу за 22 травня 2014. Процитовано 7 січня 2013.
  2. Stiffelman, Lauren (31 березня 2010). Make Way for the Pineberry. ABC News. Архів оригіналу за 23 квітня 2012. Процитовано 31 березня 2010.
  3. Pineberries, the strawberry that tastes like a pineapple. Vital Berry. 31 березня 2010. Архів оригіналу за 16 березня 2011. Процитовано 10 лютого 2011. Originally strawberries were white in South America and red in North America ... Pineberries were saved from extinction by breeders working exclusively with VitalBerry BV when the original source material was discovered in Southern Europe. The breeders used this source material to cross it with an existing variety to improve the original pineberry. ...