Первісне зло

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Первісне зло
англ. Primeval
Жанр горор[1][2] і бойовик
Режисер Майкл Кетлманd[3][4]
Продюсер Гевін Полонd
Сценарист Джон Бранкато і Майкл Феррісd
У головних
ролях
Домінік Перселл[4][1][5], Брук Ленгтонd[4][5], Орландо Джонсd[4][1][5], Юрген Прохнов[4][5] і Гідеон Емеріd[4][5]
Композитор Джон Фріззельd
Кінокомпанія Hollywood Pictures
Дистриб'ютор Walt Disney Studios Motion Pictures і Netflix
Тривалість 93 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 2007
IMDb ID 0772193

Первісне зло (англ. Primeval) — американський фільм жахів 2007 року режисера Майкла Кетлмана. Заснований на реальній історії велетенського корокодила-людожера Густава з Бурунді.

Сюжет[ред. | ред. код]

Фільм починається з того, як судовий антрополог в африканському буші знаходить масове поховання людей, які загинули, за її словами, від вогнепальних поранень. Жінка і командир загону військ ООН відходять від братської могили, щоб перевірити іншу. Вона починає рити її лопатою, в цей момент з-під землі вилазить величезна істота і тягне її в воду. Солдати відкривають вогонь, проте істота ховається на глибині.

В Нью-Йоркській редакції новин Тім розмовляє телефоном, дивлячись в телевізор, щоб побачити, чи згадується його ім'я в зв'язку з його репортажем, який вийшов в ефір, але ґрунтується на сфальсифікованих даних. Його оператор і друг Стівен говорить, що можливо, їх бос Роджер не бачив репортажу і не знає про те, що сталося. Тім зустрічає Роджера, який ставить умовою продовження контракту поїздку в Африку разом з Авівою. Вона — журналістка, що розповідає про тварин. Авіва зацікавилась історією Густава, величезного крокодила, про якого відомо, що він знищив сотні людей. Тім погоджується летіти, беручи з собою Стівена.

На аеродромі в Бурунді вони зустріли Гаррі, який попереджає їх про небезпеки буша, в тому числі, про воєначальника, який називає себе «Маленький Густав», але не затримує їх від'їзд на човні в дику природу. На човні їх супроводжують озброєні охоронці, які відбили напад на човен з берега. Коли учасники добираються до села, вони знайомляться з Яковом і отримують благословення місцевого шамана. Привітні жителі збирають сталеву клітку, щоб зловити Густава в прилеглому болоті. Перша спроба захоплення Густава не вдається, але Метту вдається «помітити» його радіо-маячком. Стівен, при зйомках мальовничих краєвидів, ловить в кадр Маленького Густава, який вбиває шамана разом з усією родиною.

Юнак Джо-Джо з села, який допомагав зібрати клітку, намагається захопити Густава і використовує себе як приманку, в надії, що якщо він захопить Густава, група запросить його в Америку. Один з охоронців нападає на Авіву, в цей момент з'являється Густав і вбиває його. Це початок довгої низки кривавих подій, в яких крокодил-людожер не виглядає найстрашнішою істотою.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Домінік Перселл Тім Манфрі Тім Манфрі
Брук Ленгтон Авіва Мастерс Авіва Мастерс
Орландо Джонс Стівен Джонсон Стівен Джонсон
Юрген Прохнов Яків Крейг Яків Крейг
Гідеон Емері Метью Коллінз Метью Коллінз
Габріель Малема Джо-Джо Джо-Джо
Думісані Мбебе Малий Густав Малий Густав
Лінда Мпондо Золотий Зуб Золотий Зуб
Ернест Ндлову шаман шаман
Танді Нугбані дружина шамана дружина шамана
Кгмотосо Мотлосі син шамана син шамана

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]