Площа Імбрамовська (Краків)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Площа Імбрамовська
 Республіка Польща
Торговий майданчик
Торговий майданчик
Населений пункт Краків
Зовнішні посилання
У проєкті OpenStreetMap 2768922 ·R (Краків)
Мапа

Площа Імбрамовська (пол. Plac Imbramowski)- ринкова площа в північній частині Кракова, в колишній кадастровій комуні Прондник Бяли.[1] Вона розташована за адресою вул. Опольська, через яку проходить ряд ліній комунікації.

Площа Імбрамовська має популярність серед жителів [2] завдяки: різноманітності товарів і виробників, польських, екологічних продуктів і товарів.

Площа зазнала численних метаморфоз. Колись вона була неорганізованим місцем на околиці міста, куди селяни з навколишніх сіл привозили вози з їхніми товарами. Деякий час тут був дикий автомобільний ринок. Сьогодні це добре спланований і організований ринок, покритий дахом, обладнаний відповідною інфраструктурою. Асортимент реалізованої продукції величезний і давно вийшов за межі сільськогосподарської продукції. Клієнти можуть також користуватися певними послугами (включаючи перукаря, косметолога, страхування), а також з'їсти гарячу їжу [3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Plac Imbramowski. Plac Imbramowski (пол.). Архів оригіналу за 15 червня 2021. Процитовано 10 червня 2021.
  2. Pascal: Plac Imbramowski (пол.). Архів оригіналу за 8 вересня 2012. Процитовано 21 травня 2019.
  3. Plac Imbramowski: Historia – tradycje kupieckie, współczesność (пол.). Архів оригіналу за 7 березня 2016. Процитовано 21 травня 2019.

Див.також[ред. | ред. код]