Пойнт Плезант (телесеріал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пойнт Плезант
Point Pleasant
Тип телесеріал
Телеканал(и) Fox Broadcasting Company
Жанр Драма
трилер
містика
Формат зображення 480i (SDTV)
720p (HDTV)
Тривалість серії 43 хв.
Тривалість 60 хв.
Керівник проєкту John J. McLaughlind і Marti Noxond
Режисер Мел Демскіd
Ідея Нік Ваутерс
Виконавчий продюсер Марті Ноксон
Ніл Х. Моріц
Марті Аделштайн
У головних ролях Elisabeth Harnoisd
Ґрант Шоуd
Семюел Пейджd
Aubrey Dollard
Композитор Robert Duncand
Країна-виробник США
Мова оригіналу англійська
Перший показ 19 січня 200510 червня 2005
Кількість сезонів 1
Кількість серій 13
Посилання

«Пойнт Плезант» (англ. Point Pleasant) - телевізійний серіал виробництва США, що дебютував в американській телевізійній мережі Fox Network у січні 2005 року. Він був скасований у березні того ж року через поганий рейтинг. «Пойнт Плезант» з'явився на телебаченні як і багато інших, незабаром знятих серіалів, після зняття з ефіру т/с «Поклик Тру» (до речі, «Пойнт Плезант» отримав зелене світло всього через три дні після припинення показу «Поклику Тру». Було знято 13 епізодів, але через погані рейтинги Fox Network випустило в ефір лише епізоди 1-8 у Сполучених Штатах, епізоди 9-11 були показані у Швеції, останні - з'явилися в Новій Зеландії в будні дні в середині 2007 року. Всі епізоди були показані в телевізійному ефірі Голландії в 2008 році (останні два епізоди включені в реліз DVD, при цьому велика частина музики, яка фігурує у «Пойнт Плезанті», була замінена через проблеми з ліцензуванням). В Україні серіал демонструвався телеканалом «Новий канал». Виконавчим продюсером шоу виступив Марті Ноксон, який працював у тісному контакті з Джоссом Уедоном протягом декількох сезонів т/с «Баффі - винищувачка вампірів». З цієї причини спочатку «Пойнт Плезант» звернув на себе увагу багатьох шанувальників «Баффі», проте рейтинг швидко знизився через аромат «мильної опери», що поставило шоу на одну сходинку з такими т/с як «Район Мелроуз». Падіння аудиторії, в кінцевому підсумку, призвело до скасування шоу. Прихильники вказують на готичні тони шоу, його містичний характер, тонке використання спецефектів і великий потенціал загальної сюжетної лінії, яку практично викинули на повітря. Сюжет підкреслив головну рису серіалу - людську жорстокість по відношенню один до одного як первинну причину зла.

Сюжет[ред. | ред. код]

Існування маленького приморського містечка Пойнт Плезант, штат Нью-Джерсі, змінюється назавжди, коли молоду дівчинку-підлітка на ім'я Крістін Ніксон рятує з океану місцевий рятувальник Джессі Паркер. Вона потрапляє до будинку місцевого доктора Бена Крамера. Крамерам, включаючи дружину Бена Мег і дочка Джуді, Христина відразу сподобалася, і вони запросили її залишитися з ними, оскільки вона шукає ключі до свого минулого і намагається знайти свою матір, уродженку Пойнт Плезанта, яку вона ніколи не знала. Христина не усвідомлює той ефект, здібності, якими вона впливає на жителів міста; її присутність пробуджує придушувані почуття, відкриває секретні бажання і підсилює емоції. Напружені відносини спалахують між Джессі, якого нез'ясовно притягує до Крістіни, і її найкращим другом Террі, який таємно любить подругу Джессі Полу. Мати Поли намагається відновити свої відносини з доктором Крамером. Крім того, починають спливати на поверхню давно поховані таємниці батьків Джессі, капітана поліції Логана і богобоязливої ​​Сари, особливо коли приїжджає таємничий і харизматичний Лукас Бойд.

Критика[ред. | ред. код]

На сайті Кінопошук.ру рейтинг склав 7.7 з 10 станом на квітень 2011.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Вигаданий Пойнт Плезант мало схожий на реальне місто в Нью-Джерсі. Місто, яке було показано в серіалі, знаходиться біля Пойнт Плезанта також у штаті Нью-Джерсі - Сісайд Хейтс. Ця обставина протягом довгого часу була предметом суперечки з багатьма місцевими жителями.
  • Виконавчий продюсер і співавтор Марті Ноксон дозволив декілька з'єднань з т/с «Баффі - переможниця вампірів», включаючи Адама Буша, котрий зіграв роль Уес. Вони раніше працювали разом над Баффі, де той був сценаристом і продюсером.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]