Помста (телесеріал, 2011)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Помста
англ. Revenge
Тип телесеріал
Телеканал(и) ABC
Дистриб'ютор(и) Disney–ABC Domestic Televisiond, Hulu і Disney+
Жанр мильна опера
Формат зображення 16:9
Тривалість 45 хв.
Компанія Page Frightd, Temple Hill Entertainmentd і ABC Signature
Керівник проєкту Майк Келлі
Сценарист Майк Келлі
Режисер Філліп Нойс
Виконавчий продюсер Майк Келлі, Філліп Нойс, Гордон Вік Годфрі, Марті Бовен
У головних ролях Медлін Стоу, Емілі Ван Кемп, Габріель Манн, Генрі Черні, Нік Векслер, Джошуа Боумен, Ешлі Мадекве, Кріста Б. Аллен, Коннор Паоло, Карін Ванасс, Баррі Слоан, Джеймс Таппер
Композитор IZLER
Країна-виробник США США
Мова оригіналу англійська
Перший показ 21 вересня 2011[1]10 травня 2015
Кількість сезонів 4
Кількість серій 83
Посилання

«Помста» (англ. Revenge) — американський драматичний серіал за мотивами роману Александра Дюма «Граф Монте-Крісто», прем'єра якого відбулася на ABC в середу, 21 вересня 2011 року. Фінальна серія вийшла 10 травня 2015 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Багато років тому подружжя Грейсонів підставило свого друга Девіда Кларка заради власної вигоди. Кларка звинуватили в організації терористичного акту, який спричинив багато смертей. Згодом Девіда вбили у в'язниці.

Через деякий час в Гемптонс (де відбувались події) приїжджає таємнича Емілі Торн, яку насправді звуть Аманда Кларк. Вона хоче помститись впливовій сім'ї Грейсонів за смерть свого батька.

Із спогадів і документів, які залишив батько Аманди, стає відомо, що 31 серпня 1993 року Девід Кларк був заарештований агентами ФБР та засуджений 9 червня 1995 року. Проти нього давали свідчення друзі та коллеги Вікторія і Конрад Грейсони, секретарка Лідія Девіс та інші. У Девіда були стосунки з Вікторією, якій довелось розірвати відносини з ним, коли Конрад почав погрожувати їй тим, що вона може втратити їх з Конрадом сина Деніела.

Після арешту Девіда маленьку Аманду відправляють до будинку дитини, а згодом до виправної колонії для неповнолітніх, де вона знайомиться з Емілі Торн. Перед від'їздом Аманда віддає свого собаку Семмі другу дитинства Джеку Портеру. Коли їй виповнилось 18, дівчину знаходить Нолан Росс, мультимільярдер, що досяг успіху завдяки батькові Аманди. Він розповідає Аманді, що її батько був несправедливо засуджений і їй належить 49 відсотків акцій його компанії.

Аманда вирішує повернутись до Гемптонсу заради помсти під іменем Емілі Торн. Вона орендує будинок у якому колись жила з батьком в теперішньої власниці Лідії Девіс. Лідія стає її першою ціллю у списку людей, що винні у смерті її батька. Згодом між Емілі та Деніелом - сином Вікторії Грейсон виникає роман. Це викликає занепокоєння з боку Вікторії і вона починає шукати відомості про минуле нової сусідки.

Актори[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]


  1. Fernsehserien.de