Портал:Відеоігри/Добрі статті/8

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Resident Evil 4 — відеогра в жанрі виживальних жахів з елементами шутера від третьої особи, розроблена й видана Capcom для Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5 та Xbox Series X/S у березні 2023 року. Вона є римейком багатоплатформової однойменної відеогри 2005 року, яка також була розроблена Capcom. Сюжетна історія, що відбувається через шість років після подій другої та третьої частин, оповідає про американського урядового агента Леона С. Кеннеді, який виконує місію з порятунку Ешлі Ґрем[en], доньки президента Сполучених Штатів, в іспанському селищі, де править жорстокий культ. Подібно до оригінальної гри, Resident Evil 4 має управління від третьої особи, через яке гравець контролює Леона. Під час проходження гравець б'ється з ворогами, збирає ресурси для створення припасів і вирішує головоломки.

Розробкою керували співдиректори Казунорі Кадої та Ясухіро Ампо, які замінили оригінального директора Сіндзі Мікамі. Capcom прагнула переосмислити оригінальний проєкт зі збереженням його сутності, а також модернізувати й удосконалити різні його аспекти. Унаслідок цього студія переробила візуальну складову та оновила ігровий процес, додавши деякі нові механіки. Хоча римейк має той самий синопсис, що й оригінал, певні елементи історії було змінено. Персонажі також зазнали змін, включно з їхніми особистостями та відносинами між ними, на яких було зроблено більший акцент. Крім того, команда найняла нових акторів озвучування й оновила звуковий дизайн загалом. Capcom використала ігровий рушій RE Engine для розробки римейку.

Resident Evil 4 отримала загальне визнання. Критики похвалили візуальне оформлення, оновлений ігровий процес, а також розширення сюжетних елементів і персонажів. Продажі римейку становлять чотири мільойни копій станом на квітень 2023 року.